Su-25 Bulgarian Air Force

Su-25 Bulgarian Air Force

Conform unui raport oficial al ONU asupra exporturilor de armament ale Bulgariei, vecinii nostri cu ceafa lata au vandut in 2012 Georgiei zece Su-25 vopsite in culoarea castraverde.

In raportul in cauza se specifica faptul ca cele zece avioane Su-25 sunt praf si ca au fost vandute ca si “source for repair”, insa estimarile blogului neoficial al Centrului pentru Analiza a Strategiilor si Tehnologiilor, avioanele ar putea fi revandute uneia dintre tarile din Africa dupa repararea la fabrica din Tbilisi.

Confirmarea starii avioanelor vine si de la pretul semnalat de catre publicatia online bulgara Pang.bg, care facand referire la primele sase astfel de avioane, anunta ca pretul de pornire a fost de 100 000 leva si ca vanzarea s-a facut pentru 8.08 milioane de leva – circa 30 de milioane de ruble per avion.

Bulgaria a primit avioanele Su-25 din Uniunea Sovietica in perioada 1985-1988, mai exact varianta de export Su-25K destinata misiunilor de sprijin al trupelor de la sol.

Sursa: Lenta

Si uite asa… s-a cam dus dracului si aviatia seralistilor. Su-25, MiG-29, paseri de prada despre care putem spune ca au fost de temut. Acum, cel mai probabil vor lua si ei de prin nisip 8 avioane F-16 la mana a doua. Si uite asa… ca si pe la noi, aviatia va fi inlocuita de Politia Aeriana.

 

– Iulian Iamandi –