Conform informației publicate zilele trecute de către compania germană NVL Group, fostă Lurssen Defence, navaliștii nemți și reprezentanți aișantierului naval bulgar partener MTG Dolphin, împreună cu membri ai autorității contractante, au luat parte la lansarea construcției primei din cele două nave MMPV (Multipurpose Modular Patrol Vessel) pentru Marina Bulgariei.

Corveta Ludwigshafen am Rhein - clasa Braunschweig

Corveta Ludwigshafen am Rhein – clasa Braunschweig

Atracția evenimentului a fost reprezentată de pornirea sistemului de debitare cu plasmă pentru tăierea pieselor din oțel.

Cele două nave vor fi construite la șantierul naval MTG Dolphin din Varna sub coordonarea NVL Group și implicarea a numeroși furnizori bulgari.

Viitoarele nave ale bulgarilor măsoară în jur de nouăzeci de metri lungime și au deplasamentul de aproximativ 2300 de tone. MMPV-urile au la bază un proiect din portofoliul companiei NVL și vor dispune de un sistem de management al luptei integrat.

Navele bulgarilor sunt destinate să execute misiuni internaționale în cadrul NATO și al UE, dar mai ales să contracareze amenințările din aer, de la suprafața apei și din imersiune.

Proiectul MMPV, cu valoarea totală de 420 de milioane de euro, este în prezent cel mai mare proiect de construcții navale pentru Marina Bulgariei.

Livrarea primei nave este programată pentru primul trimestru din anul 2025, urmând ca cea de-a doua navă să fie livrată în anul următor.

Proiectul este bazat în mare parte pe cel al corvetei Braunschweig, cea mai nouă corvetă oceanică a Germaniei.

Iulian Iamandi