Aviaţie

Bulgaria se da mai aproape de multirol

MiG-29 Graf Ignatievo

Ministrul bulgar al Apararii Anyu Angelov are ganduri mari.

Angelov si-a propus sa puna problema pe masa Cabinetului pana la finalul lunii Octombrie a acestui an.

Evident, este vorba de problema care arde la buzunare toata harta – avioanele multirol.

Nu-i bine nici de vecinii seralisti. Oameni sunt si ei si  au cerul cam chel.

Aproape ca m-as bucura pentru bulgari, dar stiu si stim ca va fi doar o carpeala.

Conform Novinite, ministrul Angelov va primi mandat pentru “formal talks” cu potentialii furnizori si va organiza o competitie numai in cazul in care va fi vorba de achizitia unor avioane noi. Mhm.

Dupa ce Cabinetul Borisov a anuntat planuri ambitioase in 2009-2010, in prezent planurile bulgarilor sunt la fel de impresionante ca si ale Romaniei.

Promisiunile si declaratiile cu vorbe mari s-au fumat de mult. Apropos… cum era faza cu submarinul nuclear de atac, la mana a doua? 🙂

Sursa: Novinite

Ar putea alegerea vecinilor de la Sud sa ne surprinda cumva?

Mai concret… sunt sanse oare ca Bulgaria sa aleaga altceva decat F-16 second hand?

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu MasterArmata Română;Forţe SpecialeSpaceRevista ResboiuForumul Resboiu;

10 Comments

 • ar trebui sa ne unim cu ei si sa reforma vechiul imperiu vlaho- bulgar un imperiu ar prostiei al borfasiei de nedescris,al manelo-kokalarismului ,etc .Daca si liderii alora erau asa de tampiti ,borfasi si corupti ca astia de acum nu e de mirare ca au disparut ca stat.

 • Poate le iau ei pe cele din Olanda si Portugalia si ne scapam de harburi…
  Si acum “dar daca”: Iau bulgarii Typhoon de la nemti sau italieni si o sa coste 12 bucati la fel de mult ca si pretul propus pentru 12 F 16 second hand?

 • Daca bulgarii isi vor cumpara Eurofighter SH, cu siguranta il vor cumpara de la germani.Bulgaria a fost si este o tara filogermana.

 • curat filogermani bulgarii…de-aia sefii celor mai importante structuri din armata (cu exceptia comandantului FA) au studii la moscova (comandantul echivalentului SMG- Samandov, comandantul FT- Vasilev,comandantul FN- Nikolov samd).
  vor fi inca multa vreme filorusi si ei si sarbii si asta se vede de la istorie, cultura, religie, pana la alfabet.
  din nato s-au orientat catre SUA, nu catre Germania.

  • cate 2 de fiecare varianta ca sa fie toata lumea fericita – asta este “smart defense” – 2 Typhoon in flota + 8 MIG 29 + 2 F 16 via Portugalia doara asa ca sa “moare rumanii de ciuda!”

 • In ce priveste afinitatile bulgaro-germane,colegul Sorin are perfecta dreptate.Dar asta presupune sa stii niste treburi.

  • Ce este foarte rau,este faptul ca achizitiile de avioane militare au capatat o in carcatura politica foarte mare.La bulgari vad doua situatii:
   1.modelul polonez cu RK MiG-29,
   2.achizitia EF-Germany.
   Pentru mine cea mai interesanta optiune va fi a sarbilor,apoi s-ar putea ca polonezii sa ne faca surpriza surprizelor cu o constructie proprie.Dar asta numai presupun teoretic.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: