Bulava, la iesire din tub...

V-am tot batut la cap cu treaba asta ( cred ca deja aveti par alb :D) pe Resboiu vechi
Asa…

Azi … pardon, e trecut de miezul noptii, deci … ieri, vineri 23 decembrie, ca sa fiu exact, “vremea” a tinut cu Marina Rusa si lansarea in salva a Bulavei a avut ( in sfarsit) loc.

La serva a fost, ca de obicei, submarrinul nuclear din clasa Borey, Yuuuuury Doooolgoruky, iar la primire…acelas (napastuit) Poligon Kura, care nu s-a mutat intre timp din Kamcheatka.

Lansarea a avut loc conform planificarii, din imersiune, in Marea Alba, focoasele celor doua Bulave lovind tintele desemnate, in poligonul Kura, la 6000 kilometri mai la Est.

Testul de ieri, al 18-lea , a fost ultimul din program, menit sa valideze conceptul sistemului de arme Borey/Bulava. Oficial, doar 11 din cele 18 lansari de test au fost incununate de succes, desi gurile rele (vorbitoare de limba rusa-Pavel Felgengauer, expert militar rus) sustin ca din 12 lansari doar una a fost (complet) incununata de succes…

Vina, pentru esecurie succesive a fost aruncata, evident, pe furizorii de subansamble si echipamente…

Bulava, a fost conceputa special pentru Clasa Borey, are trei trepte si poate “arunca” pana la 10 focoase nucleare la o distanta maxima de 8000 kilometri.

Sursa:
RIA