Emblema Ministerului Apararii

Evident nu poate fi vorba de proiectul de buget al Ministerului Apararii din Romania, asa ca nu va faceti iluzii…

Conform Proiectului de Buget pentru anul 2013, Ministerul Apararii din Polonia va beneficia de fonduri mai mari cu 6.74 procente fata de anul acesta. Astfel, pentru 2013 vor fi disponibili 31.17 miliarde de zloti, cu 2 miliarde mai mult decat bugetul alocat pe 2012 (29.2 miliarde de zloti).

Cheltuielile destinate modernizarii Fortelor Armate vor ajunge la 8.168 miliarde de zloti in 2013 – 26.2% din bugetul Ministerului Apararii – cu un miliard mai mult decat in 2012 (cand au fost alocati 7.137 miliarde).

Cheltuielile pentru modernizare, sau partea de “suport central” din Buget, vor fi cu 12 procente mai mari pentru anul fiscal 2013, ajungand la peste 10.7 miliarde de zloti. Aceasta parte a bugetului se refera printre altele la achizitia si reparatia de tehnica militara si armament, investitii in infrastructura, cumpararea de munitie, combustibili, uniforme si echipamente individuale, medicamente si hrana destinate perioadelor de mobilizare a rezervistilor, cumpararea de mijloace pentru prevenirea si stingerea incendiilor. Tot in eceasta felie a bugetului este cuprinsa si contributia poloneza la programele comune de investitii ale NATO.

Comparativ cu 2012, cea mai mare crestere este planificata in sectorul de cercetare si dezvoltare – 78.4 milioane de zloti, adica de trei ori mai mult pentru anul fiscal 2013. Cheltuielile destinate asigurarilor medicale vor fi cu 86 procente mai mari decat in 2012.

Evident, Proiectul de Buget va fi supus aprobarii Parlamentului.

 

Sursa:
Ministerstwo Oborony Norodowej

– Griffon236 –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.