Fer

Fer

Doi cetăţeni români care semănau foarte bine cu sirienii, au fost surprinşi ieri încercând să vândă termocorditorul avionului Su-24 doborât în zona turcmenă.

Din raportul Serviciului Român de Informaţii rezultă că aceştia făceau parte dintr-un grup infracţional de recuperatori foarte bine organizat. La anchetă s-a descoperit că surprinşii mai aveau la activ şi alte recuperări din zonele de război, în fundul curţii unuia dintre ei găsindu-se belengherul unui avion Su-25 ucrainian.

Confruntaţi cu probele, cetăţenii români confundaţi în primă fază cu migratorii sirieni, au declarat că au găsit termocorditorul într-un loc şi l-au transportat acasă cu căruţa, ca să fete cloştile în el, însă la ideea proprietarului de cal au decis să îl vândă la fer vechi pentru a achiziţiona Târâş.

Tot asupra lor au mai fost găsite tiripliciul şi codirla, precum şi un păcălitor care au aparţinut elicopterului moldovenesc doborât în Caracalistan.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei mai sus menţionată a comunicat în această dimineaţă că recuperatorii vor fi supuşi în cursul zilei de azi interogatoriului cu procedura tradiţională românească preluată şi de către CIA sub numele de “Ox vein”.

 

Iulian Iamandi