F-22 in timpul unei realimentari in zbor (foto de Jeremy Lock/ US Air Force)

Buba ascunsa a Raptorului a fost identificata sub forma unei supape din componenta vestei de zbor. Conform esalonului superior al US Air Force, supapa cu pricina este responsabila de simptomele de hipoxie cu care s-au confruntat pilotii de F-22 in trecut.

Potrivit unei declaratii a lui George Little, purtatorul de cuvant al Pentagonului, Secretarul Apararii, Leon Panetta a fost de acord cu ridicarea graduala a restrictiilor de zbor impuse in luna mai flotei de aeronave F-22.

“The Air Force is confident the root cause of the issue is the supply of oxygen delivered to pilots, not the quality of oxygen delivered to pilots,” a declarat Little ieri, in cursul unei conferinte de presa.

O valva din componenta vestei pentru zboruri la mare altitudine, provoca umflarea/dezumflarea vestei la momente nepotrivite. Valvele respective urmeaza sa fie inlocuite. De asemenea volumul de aer care va ajunge la piloti va fi marit prin eliminarea unor filtre cu carbon (introduse in circuit pentru a stabili cu certitudine daca fluxul de aer este sau nu contaminat).

Procesul de ridicare a restrictiilor va incepe imediat, conform declaratiilor lui Little. De asemenea o escadrila de avioane Raptor ar putea fi detasata in Japonia, la Baza Aeriana Kadena, din moment in moment.

Sursa:
Stars&Stripes

– Griffon236 –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.