Apariţia unei noi variante a unui BTR n-ar trebui să surprindă. Poate doar să ne facă invidioşi, cât nu îi aprindem încă lumânarea proiectului Saur x/TBT.
În mod normal n-aş fi dat din deşte pe tema lui BTR-82A1, dar cică noul model de ţestoasă este dotată cu o turelă inumană. Lol. 🙂
Turela asta – în rest, restu-i BTR-82A – este comandată de către tunar, ori de comandant, ambii din interiorul carapacei blindate şi nu din turelă.
Până acum, e apă minerală. Incendii am mai văzut noi… pardon, turele.
Mişto însă e faptul că turela nu penetrează carapacea. Da, nu compromite protecţia cu blindaj şi lasă neatins spaţiul din conservă.
După cum se vede în poză, nu e vorba de o turelă echipată cu o praştie de infanteriu, deci nu-i o staţie uşoară cu telecomandă.
Armamentul turelei este compus dintr-un tun automat de 30 mm, o mitralieră de 7,62 jumelată, plus două seturi a câte trei lansatoare de grenade fumigene.
Sursa: Army Recognition
– Iulian Iamandi –
Pai si daca nu are “corp comun” cu interiorul, pe unde naiba se incarca? iese ala pe afara si schimba incarcatorul ?
Niciodata beneficiile unui concept nu vin singure ci vin si cu niste limitari, asa este in inginerie.
Totusi cred ca au munitie suficienta pentru operatiuni in turela.
Nu e cea mai relevanta poza cea postata. In alte unghiuri se vede un volum destul de generoas la stanga fata de tun care probabil contine o cantitate rezonabila de munitie pt. un “angajament”.
http://www.janes.com/images/assets/673/27673/p1518352.jpg
aia nu prea pare turelă de 82a1…seamănă, dar nu răsare…pare tot de 82a…
– http://politikus.ru/uploads/posts/2014-05/1401534362_russia_russian_voronezh-dm_radar_station_001.jpg
aici e turela de 82a1 pozată din lateral, stînga-dreapta, și se vede clar în partea dreaptă de unde vine muniția…
La rusi se vorbea despre o dezvoltare in comun a unor APC-uri cu Franta, probabil ca povestea din Crimea a cam pus planurile astea pe hold, desi daca stai si te uiti in Rusia, Franta va vinde Mistral-urile Rusiei, Renault tocmai a preluat controlul AvtoVAZ(Lada), deci li se cam falfaie frantujilor de razboiul economic impotriva Rusiei propavaduit de americani si de crizele sarantocilor din est, poate ca peste un timp exportul de tehnologie militara franceza catre Rusia va fi reluat.
La noi, TBT-ul nu cred ca o duce prea bine, la sfarsitul lui 2013 si inceputul lui 2014 doi insi importanti din industria de aparare spuneau ca TBT-ul este fara finantare, seful de la Moreni si seful ROMTEHNICA, prin 2011 se spunea ca pana in data de 28 noiembrie 2013 trebuia sa existe un prototip functional al TBT, suntem la jumatatea lui 2014 si nici macar driveline-ul nu a fost stabilit, ramane de vazut daca din nou Criza din Ucraina va impulsiona dezvoltarea TBT sau cumpararea altui APC.
APC “Atom” este bine mersi si a fost prezent recent la o expozitie KADEX-2014 gata de vanzare doritorilor.Este de acum in oferta:
http://uralvagonzavod.com/products/special_products/56/
putin offtopic dar fiind vorba tot de rusesti, azi PAK-FA a avut un prim incident serios, un incendiu la sol:
http://i.imgur.com/nqhEQPh.jpg
http://i.imgur.com/H5MsEDB.jpg
Se intampla tot felul din astea la prototipuri, o sa se ajunga la concluzia ca toata generatia a 5/a este “crap” ceea ce nu este deloc asa.
Pana una alta daca ma uit la fuselaj ajung la concluzia ca mai e mult pana departe si ca 2016 va fi mai realit 2018 sau chiar 2020 la fel ca la F 35, intarzierile o sa tot apara cand te joci cu tehnologie noua si revolutionara….Pana una alta era o zicala englezeasca a unui sales man BAE ca cel mai bun avion de vanatoare ar fi unul proiectat de rusi si fabricat de americani sau europeni. Inca am toate argumentele sa cred ca NATO + UE si USA fabrica avioanele un pic mai bine ca restul si toate loturile au o calitate controlata in marje mult mai stranse.
Vehicul blindat realizat de… Politehnica din Moscova(numai 18 mii studenti!!)
http://www.bmstu.ru/en/press-center/news.html?newsid=1791