MICAD – versiunea transportabila (via Rafael)

MICAD (MIC4AD) este un sistem C4I avansat, unificat si integrat care asigura operatiuni de comanda si control atat pentru aparare aeriana (inclusiv pentru misiuni de superioritate aeriana) cat si pentru aparare antiracheta. MICAD furnizeaza o solutie completa multi-sistem, multistratificata pentru aparare aeriana si antiracheta, misiuni asigurate in mod traditional de puncte de comanda separate.

MIC4AD coreleaza in timp real informatii de la senzori/platforme de zenzori (radare, sisteme IFF, data-link, senzori electro-optici), toate conectate la imaginea de ansamblu a spatiului aerian si la sistemul de planificare a misiunii. Datele sunt analizate pentru a asigura o imagine coerenta, in timp real a situatiei aeriene la nivel national (ASP – Air Situation Picture).

Simultan, MIC4AD realizeaza evaluarea amenintarilor si clasificarea tintelor ostile, generand un plan de interceptare a amenintarilor la orice nivel de comanda (national, regional sau tactic). MIC4AD optimizeaza gestionarea resurselor si aloca cu rapiditate cel mai potrivit sistem de aparare, cum ar fi SPYDER-SR, SPYDER-MR, David’s Sling, Iron Dome.

Raspunsul include alocarea tintelor catre un sistem de arme (TAWA – Threat Assessment Weapon Allocation) cu controlul focului complet automat, semi-automat sau manual.

***

Cu ocazia BSDA 2018, israelienii de la Rafael au prezentat, pe langa un lansator SPYDER-MR in marime naturala si centrul de comanda mobil containerizat MICAD. Mai jos puteti vedea o prezentare video a acestuia: