Titlul ăsta are legătură cu poza. Cumva, niște rânduri trebuia să scriu. Și mai ales să aleg o imagine sugestivă. Să iasă o scriere legată de prima zi de BSDA, deși Resboiu se orientează de ceva vreme către multimedia și lasă scrisul… trecutului.

Resboiu - Andrei si Marius, BSDA 2018

Resboiu – Andrei si Marius, BSDA 2018

Încărcați cu camere video, foto, trepieduri, microfoane, cabluri, căști, laptopuri și altele necesare realizării de materiale video și foto, am început curioși ziua întâi a Black Sea Defence and Aerospace, pentru a o încheia nemulțumiți: nu ne-a ajuns o zi.

Noroc că ne-am luat zile din concediul de odihnă pentru acest eveniment, așa că și astăzi și și mâine vom trage tare pentru ca la final să fim cât mai puțin nemulțumiți de noi.

Ziceam de poză și de titlu și de scris.

Are să-mi fie dor de joaca asta cu repetițiile, cu acel “și și mâine”, dar timpul nu stă pe loc și mai ales timpurile evoluează. Urmează alt proiect, pe lângă dezvoltarea saitului Cosmic News. Noul proiect va fi cu scris mult, dar la Resboiu… după cum ați simțit de o bună bucată de timp, ne adaptăm la nou. Știri scurte și multimedia.

Poza, să încerc o ultimă dată întoarcerea la titlu și imaginea aleasă, reprezintă – ne reprezintă – pentru ziua întâi de BSDA 2018: discuții din 20 în 20 de metri cu prieteni și parteneri, așa cum face Marius, priviri la exponate și planuri de abordare, cum face Andrei, și de undeva de la distanță, întors de la un stand, eu. Adina, pe care nu o vedeți în poză, este ocupată cu de-ale ei – dar o puteți remarca ocupată cu diverse de-ale jobului… din ce spunea, între altele, ghidează studenți prin Romaero și expoziția BSDA.

Închei cu concluzia primei zile de BSDA 2018: nu îmi pierdusem speranța, speranța rămăsese undeva, dar după prima zi acolo am reînceput să cred în români.

Urmăriți-ne, dar mai ales abonați-vă la canalul nostru de Youtube – Resboiu TV – cu un click aici. Dincolo de text și poze, pe Resboiu TV am publicat și vom mai publica filmări de la ceremonii, de la semnări de contracte, de la demonstrații tactice și zbor, prezentări și detalii ale exponatelor, precum și interviuri.

Iulian Iamandi

P.S.: De ce am zis în titlu schimbul trei? Pentru că este noapte, pentru că Marius și Andrei au lucrat seara la prelucrarea materialelor video și pentru că eu sunt schimbul trei. Până plecăm iar către Romaero și BSDA 2018, am de dat din degete pe tase și maus, text, foto, Youtube.