Diverse Terestre

BSDA 2012: Episodul 3

Episodul 3: diverse, de pe platforma exterioare si de prin hangare…

Noul Autovehicul Blindat al Politiei Militare-Wolf, pe sasiu Ford F550; LAROM; costumul si robotul de interventie EOD; Sherpa, la standul Renaul Trucks Defense; prototipul noii matrice de camuflaj digital (propusa si testata de ACTTM); standul Alenia:
20 Comments

 • Sincer, boneta aia mi se pare aiurea. Fie introduc sapca, fie macar se reintorc la batrana capela.

 • ma uitam la uniforma apoi mi-am adus aminte ca cei de la ACTTM au colaborat si la noua arma de asalt.si imi spuneam: Viitor de aur tara noastra are 🙁 .aici deja e vorba de preferintele fiecaruia in materie de moda.pe mine ma duce cu gandul la o salopeta murdara, la pomul de Craciun, la un clovn dar nu la un militar.as pleca din armata daca as fi militar si ar trebui sa port asa ceva.

  • Din punctul meu de vedere, matricea actuala de camuflaj pe care o folseste Armata, n-are nici o treaba cu conditiile din teren (de la noi sau de aiurea). Prototipul asta e gandit special pentru padurile de foioase din Romania.

    • Multicam’u e cel mai frumos zice-as eu. Si SURPAT-ul rusesc. Treaba e ca oamenii isi dau silinta sa scoata ceva; asta-i important si reinventarea apei calde e probabil mai ieftina decat cumpararea direct de pe raft, de afara…

     • Coane, dupa parerea mea, se lua frumos Yegeru’ rusesc, MARPAT-u’ american, Flacktarnu’ germanez si Multicamu’ si se faceau teste. Nu aparea albitura aia. Din cata teorie a camuflajului am citit eu, tre’ sa fie inchis la culoare, nu brotacel de Delta Dunarii, ca ala. Parca-s algele dintr-o balta statuta, sa mor! Si cu amprenta IR, nu-mi zice ca vin talibanii cu aparate de termoviziune, ca aia nici sandale n-au ca lumea.

   • Bre, nu stiu cat e de eficient in teren (eu n-as crede) dar recunoaste ca e urat 🙂
    @Sweeper, poti sa dai un link pt camuflaje?ca nu cunosc subiectul. ms

   • Aduce putin cu ‘vegetata’ italian,mie unul imi place, in ce priveste DPM-ul e unul dintre cele mai eficiente pattern-uri desi al nostru are prea mult negru. Nu cred ca o noua uniforma ar trebui sa fie una din prioritatile armatei.

   • Pai boneta asta eu o consider inca o dovada de vasalitate fata de americani, pentru ca bonete de genul asta am vazut la americani, parca la antiaeriana lor .
    Cu boneta asta, costumul ala arata suprarealist, in timp ce o sepcuta cu cozoroc cum am avut eu la graniceri, ii dadeau manechinului un aer cazon .

    • Doar ce am avut o discutie aici despre cat de practica era boneta aia model sovietic. O vreme nici macar nu remarcasem boneta aia…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: