Avion deturnat Airbus A320 al Afriqiyah Airways                                                    Avion deturnat Airbus A320 al Afriqiyah Airways

Un avion A320 al companiei Afriqiyah ce avea la bord în jur de 120 persoane tocmai a aterizat în Malta după ce a fost deturnat.

Primul Ministru Joseph Muscat a pus un mesaj pe twitter prin care a anunțat că este informat despre o potențială deturnare a unui avion ce efectua un zbor libian intern, și care a fost deturnat spre Malta. Au fost luate măsuri de urgență și securitate în această privință.

Conform știrilor primite de către Times of Malta, avionul efectua o cursa internă de la Sebha la tripoli în Libia. La bord se află 111 pasageri si 7 membri ai echipajului.

Rapoartele spun că la bordul avionului s-ar afla un singur deturnator și că ar avea o grenadă.

Deturnatorul susține că este pro-Gaddafi, si că este de acord sa lase toți pasagerii liberi, mai puțin echipajul, dacă i se îndeplinesc condițiile.

Pănă la acest moment nu i se cunosc condițiile.

Compania aeriana Afriqiyah are zboruri de la Sebha la Tripoli vinerea, cu plecare la ora 10.10 am si cu ajungere la 11.20 am. De asemeni, mai are un zbor marțea

Iuliu Popovici

http://www.timesofmalta.com