Standul Brahmos la Indodefence 2012

Brahmos Aerospace a furnizat site-ului Navy Recocgnition un update legat de statusul programului Brahmos Mini in perioada Indodefence 2012 care se desfasoara la Jakarta.

Indienii si rusii care lucreaza la Brahmos Mini doresc ca, desi aceasta sa aiba dimensiuni reduse, sa pastreze totusi viteza, raza de actiune si performantele generale ale versiunii mai mari, originale.

Brahmos “cea mare” care echieaza deja Armata si Marina Indiei, va fi lansata abia peste 5-6 luni de pe un Suhoi Su-30MKI.

Cei de la Brahmos Aerospace spun ca in varianta cu dimensiunile reduse, racheta va putea fi prezenta pe mai multe platforme – cum ar fi Rafale (castigatorul competitiei MMRCA) si MiG-29K.

In prima faza, lucrul la Brahmos Minis este axat pe reducerea dimensiunilor multora dintre sistemele rachetei in varianta originala, tinta fiind atingerea unei greutati pentru “mini” de numai o tona si jumatate, dar cu viteza originala de 2.8 Mach si raza de 290 kilometri.

Cel mai probabil, prima platforma pe care va fi integrata Brahmos Mini va fi de origine ruseasca, posibil MiG-29K ale Marinei Indiei.

Desi pana in prezent nu au fost discutii intre Brahmos Aerospace si Dassault Aviation, indo-rusii au in plan demararea acestora dupa ce vor avea loc primele teste cu racheta Brahmos Mini.

Legat de incarcatura de lupta a platformelor vizate in principal, cei de la Brahmos Aerospace spun ca atat MiG-29K, dar si Rafale, vor fi capabile sa transporte intre 1 si 3 Brahmos Mini.

La scara mare, Brahmos Aerospace considera ca Brahmos Mini va deschide o piata cu un potential imens pentru companie.

Legat de prezenta la Indo Defence, Brahmos Aerospace a comunicat ca mai multe tari din zona si-au manifestat interesul pentru rachetele lor in variantele de atac impotriva tintelor de pe sol si de pe apa.

Sursa: Navy Recognition

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu MasterArmata Română; Forţe SpecialeSpaceRevista ResboiuForumul Resboiu;