Maverick

O delegaţie braziliană formată din membri ai Biroului de Securitate, incluzându-l pe secretarul Jose Mariano Beltrame, se va deplasa în Africa de Sud pentru o analiză finală înainte de a se achiziţiona noile vehicule blindate pentru poliţiile militară şi civilă.

După numeroase teste şi analize, favorit este vehiculul blindat Maverick, al companiei sud-africane Paramount.

Pentru finalizarea detaliilor şi specificaţiilor tehnice, alături de Beltrame vor mai participa: locotenent-colonelul Rene Alonso – comandant al batalionului BOPE, locotenent-colonelul Fabio Souza – comandantul batalionului Shock, şi o echipă a Core (Coordinator of Special Appeals) – un departament de elită al Poliţiei Civile.

BOPE a primit prin intermediul Rosoboron Export vehicule Tiger pentru testări, care au fost evaluate ca şi vehiculele franţuzeşti Pahnard, britanice BAE RG 31M şi RG32M, sud-africane Gila, israeliene Sand Cat precum şi Vespa 02 băştinaşă, dezvoltată de Army Technological Center (CTEx) în cooperare cu Autolife din Sao Paolo.

Totuşi, Maverick este favorit. Acest vehicul blindat poate transporta 12 oameni şi oferă protecţie balistică pentru gloanţele de mitralieră de până la calibrul 0.30 şi rezistenţă la exploziile de grenade sau bombe.

Cel puţin zece vehicule Maverick trebuiesc achiziţionate pentru BOPE, Shock şi Core, dintre care 1-2 pentru vor fi dotate cu tunuri de apă, pentru batalionul Shock.

Sursa: ForTe