Corveta Project 20380 Boiky

Cea mai proaspata corveta a Rusiei, Project 20380 Boiky, a executat cu succes testele asupra sistemelor principale in cadrul unor iesiri de proba prin Baltica, a anuntat purtatorul de cuvant al floteri, Capitan de Rangul II Vladimir Matveyev:

“Our newest corvette, the Project 20380 Boiky class, built by Severny Verf for the Baltic Fleet, successfully completed first stage builder’s sea trials in a training area in the Baltic,”

Corveta, care are un deplasament de 2100 de tone, a fost manevrata de un echipaj mixt format din militari si personal civil din partea constructorului. Testele au demarat pe la inceputul lunii Octombrie.

“The trials included testing of the power plant, steering, navigation and communications equipment, mooring gear, back-up systems and tests of the ship’s maximum speed, maneuverability and vibration levels,”

Nava se va reintoarce curand in santierul naval pentru montarea tunului de 100 de milimetri, dupa care va iesi in larg pentru o noua runda de teste.

“Shipyard testing should be completed in December, after which the crew will put it through state acceptance trials,”

Santierul naval Severny Verf va construi sase nave din clasele 20380 si 20385 si alte sase fregate din clasa 22350 pana in anul 2020.

Clasa 2038o a fost conceputa de catre biroul de proiectare navala Almaz si este optimizata pentru operatii de lupta anti-submarin si anti-suprafata, precum si de sprijin al operatiilor de desant amfibiu. 20380 incorporeaza tehnologii stealth, care i-au redus considerabil semnaturile radar si infrarosu.

Armamentul clasei 20380 este compus din rachete anti-nava Kh-35 si 3M54 Klub, complexuri anti-aeriene Kashtan, tun de 100 de milimetri, doua tunuri de 30 de milimetri, tuburi lans-torpila si un elicopter Kamov Ka-27 anti-submarin echipat cu sonar remorcat Vinyetka-EM.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;