Chimicale, ia chimicaleee!

Chimicale, ia chimicaleee!

Bashar al-Assad nu ar fi aprobat personal atacul chimic din 21 august de la periferia Damascului, care a provocat moartea a 1.400 de persoane, potrivit interceptarilor armatei germane dezvaluite de publicatia Bild duminica, relateaza AFP.

Oficiali de rang inalt ai armatei siriene “cer periodic, de aproximativ patru luni, atacuri chimice la palatul prezidential din Damasc (dar) aceste solicitari au fost refuzate mereu, iar atacul din 21 august nu ar fi fost de fapt aprobat personal de Bashar al-Assad”, scrie Bild am Sonntag, potrivit Mediafax.

Editia de duminica a cotidianului german se bazeaza pe interceptarile efectuate de o nava spion a armatei germane, Oker, stationata in apropierea coastelor siriene.

De altfel, Bild am Sonntag scrie ca presedintele serviciilor secrete germane, Gerhard Schindler, a afirmat recent in fata Comisiei pentru Aparare din Parlamentul german ca Assad ar putea sa se mentina multa vreme in functie.

Sangerosul razboi civil din Siria “ar putea sa dureze ani intregi”, ar fi afirmat el.

In plus, Inspectorul general al armatei germane, Volker Wieker, ar fi explicat in fata aceleiasi comisii, ca influenta Al-Qaida in cadrul rebeliunii creste rapid.

Scrierea completa poate fi citita pe HotNews