Avionul sirian, inainte si dupa

Pai…

Titlul spune tot: azi rebelii sirieni sau FSA (Free Syrian Army- Armata Libera Siriana) au reusit sa doboare un avion de lupta al fortelor guvernamentale. Filmuletele, facut public in mare graba de FSA (e ciudat cum se gaseste de fiecare data un nene echipat cu camera video sau cu telefon mobil, fix in locul si la momentul potrivit) surprinde avionul survoland zona si transformandu-se apoi intr-o minge de foc, totul bine asezonat cu zgomot de kalasnikoave si ceva mai greu (poate 14.5mm, poate 23mm). Tipul avionului variaza in functie de sursa: National Post zice ca ar fi un MiG-21, BBC zice ca ar fi fost un MiG-23.

Incidentul s-a petrecut in orasul Mohassen, provincia Deir al-Zor, la 120 km de granita cu Irakul.

Conform BBC, rebelii au reusit sa captureze unul din membrii echipajului avionului doborat, al doilea fiind gasit mort.

Sa nu uit de filmulete…

A!

Inca ceva.

Agentia nationala de stiri (aia de se numeste ca un fel de lapte de pe la noi) a anuntat ca avionul a fost pierdut in cursul unei misiuni de antrenament, din cauza unei defectiuni la sistemele de control. Sunt curios cum au explicat flacarile si fumul…

– Griffon236 –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.