Contractul prevede un număr total de 58 aeronave de tip tiltrotor pentru înzestrarea Forțelor Navale, Forțele Aeriene și Marina Statelor Unite, precum și pentru guvernul Japoniei

Noua variantă CMV-22B va începe modernizarea flotei de transport portavion ale Forțelor Navale ale Statelor Unite

MV22 Osprey

MV22 Osprey

Suma de 4,19 miliarde de dolari a fost acordată Biroului pentru Programul Comun Bell Boeing, Amarillo, Texas (Poooo8) în scopul modificării contractului acordat anterior pentru aeronava de tip tiltrotor V-22 (N00019-17-C-0015), în cadrul unui contract multianual cu preț și comision fix. Acest contract prevede producția și livrarea de 39 de aeronave CMV-22B pentru Forțele Navale; 14 aeronave MV-22B pentru Infanteria Marină; o aeronavă CV-22B pentru Forțele Aeriene; și patru aeronave MV-22B pentru Guvernul Japoniei.

”Bell Boeing este încântat să își extindă producția de aeronave V-22, susținând militarii noștri cu una dintre cele mai versatile și mai solicitate platforme din arsenalul SUA”, a precizat Chris Gehler, Vicepreședinte Bell pentru Programul V-22. ”Acest contract de producție multianuală asigură stabilitatea producției până cel puțin în anul 2024”.

Forțele Navale vor folosi noua aeronavă CMV-22B pentru transportul personalului sau a mărfii de la țărm la portavion, urmând să înlocuiască într-un final aeronavele Greyhound C-2, care se află în funcțiune de la mijlocul anilor ’60.

”Prin această singură comandă multianuală în care folosim această aeronavă pentru trei categorii de forțe armate și un aliat important al Statelor Unite Forțele Navale, se beneficiază de un raport capabilitate-cost mai ridicat”, a spus Kristin Houston, Vicepreședinte Boeing pentru Programele Tiltrotor și Director pentru Programul Bell Boeing V-22. ”De asemenea, contractul permite Forțelor Navale ale Statelor Unite să înceapă dezvoltarea flotei sale de transport portavion cu aeronave moderne de tip tiltrotor. Este o victorie adevărată”.