În timp ce România nu dispune de elicoptere de atac și modernizează încă o dată elicopte IAR-330 Puma, Bahrainul achiziționează douăzeci și patru de elicoptere de atac AH-1W Super Cobra recondiționate.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare prin programul Foreign Military Sale către Guvernul Bahrainului pentru echipament și servicii de recondiționare a douăzeci și patru de elicoptere multirol AH-1W catalogate în inventar ca EDA (Excess Defense Article).

Iar treaba asta a fost înaintată de către dâsca (Defense Security Cooperation Agency – DSCA) către Congres.

Guvernul Bahrainului a solicitat aprobarea pentru cumpărarea și recondiționarea a douăzeci și patru de AH-1W, APT (Aircraft Procedures Trainer), lansatoare de rachete M272A1, motoare de rezervă tip T-700-GE-401, piese de schimp, suport, instruire, materiale didactice și alte elemente conexe de logistică și sprijin.

Costul estimat este de 350 de milioane de euro.

Principalul contractor al acestui program este Bell Corporation.

Știu, știu, noi nu avem bani ca Bahrainul.

Noi avem bani așa cum avem noi, dar cum timp de decenii nu s-a făcut ce trebuia… iaca, ne-am trezit cu războiul la gard.

Iar gardul nostru are scânduri lipsă.

Și spre marea încântare și așteptare, pensionarii militari români pro Rusia au aprins candelele sub tabloul cu secera și ciocanul gândindu-se că ar merge un 23 August.

Iulian Iamandi