UAV/UCAV

BAE si AVX isi dau mana pentru a crea un elicopter fara pilot

BAE AVX Unmanned Helicopter

BAE Systems a intrat în cârdăşie cu AVX Aircraft Co. într-un efort canalizat spre câştigarea unui contract cu Marina pentru a furniza elicoptere fără pilot.

Oficialii de la AVX au anunţat zilele trecute împreunarea cu gigantul BAE, întru ofertarea Marinei pentru planificatul Medium Range Maritime Unmanned Aerial System:

“We think we’ve got a good proposal from the standpoint of meeting the (Navy) requirements,”

AVX-BAE va propune undesign total nou de elicopter, utilizând… cum le zice? Că îmi stă pe limbă… în fine:

AVX’s concept of combining a compound coaxial rotor system (two counter-rotating rotors) and ducted fans to provide helicopter-like vertical flight and hover capabilities and obtain higher speeds.

Ce dracu sunt ducted fans alea bre? 🙂

Sursa: Enterprise Communicate

9 Comments

  • resboiule nush unde sa reclam asta dar as vrea sa pot vedea pozele de aici la dimensiuni mari cand fac click pe ele 🙂 ca pe vechiul blog

  • ce sunt alea din spate ? mi-am adus aminte de un film … erau unii cu elicopterul pe maree … ma rog , in aer deasupra marii 😀 , tit tit tit , voiau unii si traga cu racheta aa in ei , hop , se lasa mai la nivelul marii , dispare tit tit-ul dar apare alt tit tit , voiau sa traga cu racheta aer-nava astia ridica elicopetrul .. si tot asa. bine , era doar un film.

    asa si cu astia . obiectul din poza , daca n-ar avea rotorul , ai zice ca e salupa/submarin.

  • Smecheriile alea de “ducted fans” daca sunt executate corect, ofera o putere sporita la o dimensiune a rotorului mai mica fata de elicele normale, si zgomotul produs este mai mic. In plus au si geometrie variabila, chiar daca intr-o mica masura, ceea ce banuiesc ca imbunatateste manvrabilitatea.

  • Nu vă inflamați prea tare, e doar un desen. În realitate nu va avea nici o elice în coadă ci doar un ampenaj în V.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: