B-25 Mitchell în aer, BIAS 2012

Majoritatea pasionaţilor nu au văzut vreodată un B-25 în aer, şi nici la sol..

B-25 Mitchell la sol, BIAS 2012

Poveştile nu au farmecul realităţii, iar cuvintele nu au valoarea imaginii.

Prietenul nostru Mihai Athanasie Petrescu ne oferă bucuria evoluţiei B-ului 25 de la Red Bull, cu virajele lui prea strânse pentru o asemenea pasăre.

Premieră pentru majoritatea, revedere pentru o mică parte dintre noi, B-25 făcând acro’ pentru un public rămas ca la dentist:

B-25 Mitchell, de Mihai Atanasie Petrescu. Click aici.

Trei amintiri cu eroul aviator Adjtutant Traian Darjan

Un fragment din cartea prietenului nostru poate fi citit pe Resboiu, aici:

Resboinici: Adj. (av.) Traian Dârjan

Din acel articol, redăm un fragment aici:

Rămâne în istorie ziua de 26 iulie 1944, numită “Duminica neagră”. În acea zi, peste 300 de avioane americane (bombardiere B 24, însoţite de vânători P38 Lightning şi P51 Mustang) au atacat obiective româneşti. Au fost primite cu foc de către români, , dar preţul a fost imens: 7 avioane româneşti au fost doborâte şi 4 piloţi au fost ucişi. Mai contau cele 11 victorii obţinute de ai noştri, printre care un Lightning doborât de Dârjan?

IAR-93 şi placa omagială de la Roşiorii de Vede

În imaginea de mai sus, Mihai Athanasie Petrescu şi Dan Antoniu, dezvelesc placa omagială închinată piloţilor eroi din viteazul Grup 1 Vânătoare.

– Resboiu –

 Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.