B-2 la Red Flag, Februarie 2012

Zilele trecute, Northrop Grumman a anuntat incheierea cu succes au unei iesiri cu durata de 18 ore si jumatate executata de unul dintre bombardierele greu detectabile B-2 Spirit. A fost primul zbor executat de un B-2 deasupra Polului Nord si a facut parte din programul de testare a sistemului modernizat de managementul zborului comandat de USAF.

De asemenea sistemul de calcul modernizat pentru aceasta aeronava, esential pentru viitoarele modernizari ale B-2 este gata pentru LRIP (low-rate initial production – productie initiala cu cadenta redusa).

Verificarea Extremely High Frequency (EHF) Increment 1, a demonstrat ca programul de modernizare a sistemelor de calcul de la bordul B-2 satisface toate cerintele impuse de beneficiar, USAF. Zborul de testare a inclus si realimentari in aer pe drumul spre , respectiv dinspre Polul Nord si Baza Aeriana Edwards din California.

B-2 ramane singurul mijloc de penetrare a unui spatiu aerian puternic protejat, care poate ajunge la distante mari (pana la 16000 km cu o realimentare in zbor) transportand o incarcatura suficent de mare (pana la 80 bombe de 227 kg, ghidate GPS).

 

Sursa:
Spacewar

Foto: Chris Wood