Cirrus Aircraft SR22

Cirrus Aircraft a câştigat competiţia organizată de EADS pentru furnizarea unei flote de avioane de antrenament în sprijnul antrenamentului piloţilor piloţilor din Aviaţia şi Marina Franţei.

Noile Cirrus SR20 şi SR22 se vor alătura unei flote mixte de 53 de avioane de antrenament furnizate de Daher-Socata şi Grob, care sunt operate de către Cassidian Aviation Training Services (CATS) în acest rol.

Compania va folosi o flotă de 13 SR20 ce vor fi bazate la baza aeriană Salon de Provence, iar alte trei avioane din acest tip vor suplimenta mijloacele de antrenament ale piloţilor navali şi vor fi operate la baza marinei din Lanveoc Poulmic.

Noile SR20 şi SR22 vor fi echipate cu Cirrus Airframe Parachute System (CAPS)

Separat, o flotă de şapte avioane SR22 vor fi utilizate pentru antrenamentul navigatorilor şi operatorilor sistemelor de armament. Avioanele vor fi de asemenea folosite de către formaţia de acrobaţie a Forţelor Aeriene Franceze, acestea fiind echipate cu măsuri suplimentare de siguranţă inclusiv CAPS (Cirrus Airframe Parachute System), airbag-uri la scaune şi un sistem de avionică “Cirrus Perspective”.

SR22 echipat cu suita de avionică “Cirrus Perspective”, ce include două MFF color de 12 inch

Livrările tuturor avioanelor vor fi completate în acest an, iar Cassidian Aviation Training Services vor fi responsabile de mentenanţa şi disponibilitatea flotelor.

Avioanele Cirrus se vor alătura unei flote care cuprinde 35 TB30 Epsilon şi 18 Grob 120 operate de către CATS sub un contract de outsourcing pentru sprijinul Şcolii de Zbor şi de Zbor de Transport.

Cirrus Aircraft este controlată în întregime de China Aviation Industry General Aircraft Co., Ltd (CAIGA).

Avioanele Cirrus sunt fabricate în SUA, iar tranzacţia a fost efectuată de către Cirrus France.

Sursa: Defense Update

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.