Aviaţie Geopolitica Marină

Aviatia Argentinei… la pamant

Argentina_Air_Force_Lockheed_Martin_A-4AR_Fightinghawk_Lofting-2

A-4R Fightinghawk

Ministrul argentinian al apărării, Julio Martinez, a confirmat recent că toate avioane A-4R Fightinghawk sunt consemnate la sol, lucru care s-ar datora mai multor cauze, printre care și acea a expirării resursei capselor explozive ale scaunelor de catapultare.

A-4R Fightinghawk este un avion de luptă subsonic dezvoltat de McDonnell Douglas pentru Argentina, avion rezultat în urma modernizării substanțiale a unui număr de 32 aparate A-4M și 4 TA-4F construite între anii 1970-1976, care aparținuseră USMC. Acestea au fost dotate cu un nou radar ARG-1 (o versiune a AN/APG-66V2), un nou sistem OBOGS, plus alte sisteme defensive și de avionică.

Forțele Aeriene Argentiniene cunosc în ultima perioadă un declin semnificativ al capabilităților. În 30 Octombrie 2015 au fost pensionate oficial ultimele supersonice Mirage III, Mirage V și IAI Nesher.

Din cele câteva zeci de avioane de vânătoare de care dispunea statul sud-american, în ultima perioadă doar câteva mai puteau executa zboruri.

In prezent, pentru protecția spațiului aerian aviația argentiniană poate conta doar pe turboprop-urile EMB-312 Tucano, respectiv IA-58 Pucara și pe avioanele de antrenament IA-63 Pampa.

Cu o stare precară a tehnicii din dotare se confruntă și Forțele Navale Argentiniene, flota de submarine reușind să acumuleze în 2015 un număr de 19 ore în imersiune raportat la un necesar estimat de 190 de zile, iar cele patru distrugătoare din clasa Almirante Brown nu dispun la momentul actual de armament funcțional.

sursa: UK Defence Journal & Janes Defence Weekly

– David Victor –

 

 

7 Comments

  • Macar pentru politie aeriana?Tinand cont de tarile cu care se invecineaza Argentina, cu tot felul de contrabandisti ar fi culmea ca spatiul aerian argentinian sa fie oricand, la dispozitia oricui.Ce tara este aia care nu este in stare sa isi asigure misiunile de politie aeriana?

   • Politia aeriana poti sa o faci si cu un moskvici, e la fel de eficient si e si ieftin.

    La o adica turcaletii cum pescuiesc nestingheriti in apele noastre teritoriale?.
    Ia sa dam unu la fund sa vezi ce se potolesc.

    Putem trimite helicopterele alea misto inarmate cu torpile, oricum n-o sa-l vada niciodata pe ivan si se plictisesc la sol.

 • Cand vezi cum arata orasele Argentinei,ex. Cordoba,faptul ca 90% din populatia de 43 mil. este alba,media de viata ridicata,este o nebuloasa situatia inzestrarii..

  • Argentina este o tara foarte birocratizata si corupta.Asta explica lipsa banilor la bugetul statului.
   Daca nu pot sa isi cumpere avioane occidentale, argentinienii ar trebui sa se orienteze spre cele rusesti.Datorita suprafetei uriase a tarii, SU35 ar fi ok pentru Argentina.Cu 48 de aparate SU35 argentinienii isi pot asigura intregul spatiu aerian national.Stiu ca ora de zbor la SU35 costa foarte mult.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: