Frumoasa saptamana am avut! Si plina, plina ochi. Pe frigul asta, chiar am fost pe val – vorba slagarului la mare moda acum.

Avanpremiera fiind, am sa va servesc cate o lingurita din fiecare chesea cu dulceturi.

Ca la avanpremiere…

8006, "Papagalul"

8006, “Papagalul”

Astazi a fost un fel de apogeu al saptamanii care se va incheia peste cateva ore: la Muzeul National al Aviatiei, ne-am intalnit – care cu treaba, care de placere – un grup maricel, care a cupris si doi piloti: fostul Sef al Statului Major al Aviatiei, general (r.) Mircea Budiaci si comandor (r.) Marin Jeloaica.

In poza … de facut pofta, domnul comandor Marin Jeloaica face o pauza din povestit si atins avionul MiG-21 poreclit “Papagalul”. Pilotul si avionul, legati prin ultimul zbor, se intalnesc din cand in cand prin curtea Muzeului Aviatiei.

Luca, pilotul de MiG-21

Luca, pilotul de MiG-21

De Luca, pilotul de MiG-21, am auzit cu totii. Dar, de Luca cel mic nu ati auzit inca. De fapt, unii dintre voi s-ar putea sa il stiti: la 1 Decembrie, de Parada, Luca a aparaut la tv – a fost intrebat ce vrea sa se faca atunci cand va fi mare. Ce credeti ca a raspuns?

“- Pilot de MiG-21 si dupa aia presedinte!”

Dupa cum se vede in poza, Luca ne arata cum se face un looping. Ne-a aratat cum face MiG-ul tonouri si… a spus ca numai Jurgis Kairys face cobra, dar nu cu MiG-21… ca nu se poate face cobra cu MiG-ul!

Vom vorbim si despre Luca, saptamana viitoare.

Voluntari Crucea Rosie

Voluntari Crucea Rosie

Cu mare placere am participat la un exerctiu de pregatire a voluntarilor de la Crucea Rosie, cu simularea interventiilor in doua accidente cu mai multe victime.

Prieteni de-ai nostri, pe care cu drag ii numim Resboinicii Juniori, sunt voluntari la Crucea Rosie. Au ales sa nu faca ce e pe trend si sa nu mearga in pas cu turma. Ei au ales sa fie altfel, au ales sa faca ceva mai mult, mai bun si mai interesant. Si nu i-a impins nimeni de la spate.

Despre Vlad, Marian, Iulia si Andreea, vom mai vorbi chiar si dincolo de ce am vazut la acest prim contact cu activitatile lor. In dimineata asta, a fost randul nostru sa ii invitam sa vada activitatile noastre, iar Marian si Vlad ne-au insotit la Muzeul National al Aviatiei.

Luna aceasta, ceva mai tarziu, avem din nou o invitatie din partea prietenilor nostri. Vlad are meciul de debut. Asadar, vom merge sa vedem un meci de rugby.

Din pacate insa, nu am putut onora invitatia de a participa la evenimentele care au avut loc la Batalionul 2 Infanterie Calugareni si la Batalionul 96 Geniu, dar vom compensa prin alte activitati.

Tineti aproape. Aprilie are sa fie o luna interesanta.

 

– Iulian Iamandi –