Aşteptarea a fost într-adevăr mare, dar şi aşteptările sunt pe măsură.

Redacţia Resboiu, prezentă cu două echipe la Bucharest International Air Show 2012 a fotografiat şi a filmat timp de trei zile, cu startul Vineri la conferinţa de presă şi trasul cortinei Duminică, moment final în care deşi arşi de soare şi nedormiţi… tot am mai fi stat o zi – două pe betonul aeroportului, de-ar mai fi ţinut evenimentul, sau dacă organizatorii şi invitaţii ar fi decis să dea un bis.

Inventarul, la ochi, a dat o sumă impresionantă: peste douăzeci de mii de fotografii, şi multe ore de înregistrări video.

Ziceam de aşteptare. Da, a trecut timp, dar este vorba şi de aşteptări. Aşteptările noastre în primul rând, legate de calitatea cât mai bună a unor materiale cu care să ne bucurăm toţi, şi noi dar şi voi.

Şi e dificil, pentru că trebuie să mărturisim: cu timpul stăm prost, o parte din echipamente erau împrumutate în grabă şi adaptarea nu s-a făcut instant, era aglomeraţie chiar şi în ţarcul pentru presă – unde oricum nu prea am stat, pentru că stabilisem întâlniri cu partenerii şi prietenii noştri.

Adaug şi alte neajunsuri – treceau dubele de pe aeroport, fiecare vroia să obţină imagini mai bune şi destul de des apar capete, mâini, obiective, sticle de apă prin cadru.

N-a fost uşor şi n-a fost comod, mai ales că s-a urmărit, se urmăreşte şi se va urmări obţinerea unor rezultate cât se poate de bune, în limite apropiate de imposibil. Aşa cum ne-a intrat însă în obicei, nu există nu se poate, nu există lipsa timpului, nu există să nu meargă şi mai ales să nu iasă mai bine decât se poate realiza.

Ajunge însă cu vorba. Oricum niciodată nu vom putea cuprinde în vorbe eforturile depuse.

Mulţumirile şi felicitările i se cuvin lui Nemo, care s-a sacrificat ziua şi noaptea şi ziua de după noapte.

Mai jos, avanpremiera filmului Aventurile unor resboinici in lumea zburatoarelor BIAS 2012, semnat de producătorul Nemotoujours, apoi o galerie foto cu Puma M:

 

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.