General-locotenent Nicolae Ciucă - Şeful Statului Major General

General-locotenent Nicolae Ciucă – Şeful Statului Major General

Apreciez că anul trecut ne-am îndeplinit misiunile constituţionale şi angajamentele asumate pe plan militar. Suntem, de asemenea, în măsură să ne îndeplinim misiunile stabilite şi obiectivele pentru anul 2015.

Am desfășurat astăzi, în prezența ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, a echipei de conducere a instituţiei militare şi, prin sistemul de video-teleconferinţă, a şefilor categoriilor de forţe, activitatea de autoevaluare a Statului Major General pentru anul 2014.

Împreună cu echipa de comandă a SMG, am prezentat o radiografie a stării structurilor pe care le conduc, a problemelor întâmpinate pe parcursul anului şi a modului de gestionare a acestora, precum şi priorităţile Statului Major General pentru anul curent.

Pe parcursul anului trecut, Statul Major General şi forţele din subordine au întreprins o serie de acţiuni ce au vizat, pe de o parte, asigurarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie pentru îndeplinirea misiunilor la nivel naţional şi, pe de altă parte, îndeplinirea angajamentelor militare asumate de statul român în cadrul NATO, UE şi al altor organisme şi organizaţii internaţionale.

Aspecte de la Autoevaluarea Statului Major General pz2

Aspecte de la Autoevaluarea Statului Major General pz2

Concomitent cu îndeplinirea angajamentelor internaţionale, Armata României a continuat diminuarea efectivelor participante la misiunea ISAF din Afganistan. În prezent, aproximativ 650 de militari români acţionează în cadrul noii misiuni a NATO, „Resolute Support”. De asemenea, militarii români au continuat să participe la misiuni şi operaţii sub drapel NATO şi UE, dar şi la misiunile de observare şi monitorizare sub egida ONU şi OSCE.

Pentru sprijinirea populaţiei în situaţii de urgenţă, s-au desfăşurat peste 350 de intervenţii în 21 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, la care au participat aproximativ 5.400 de militari cu peste 850 de mijloace tehnice.

Felicit întreg personalul Statului Major General pentru modul de îndeplinire a obiectivelor stabilite în anul 2014, efortul depus a fost unul considerabil și vreau să îl asigur, în continuare, de sprijinul meu și al echipei de comandă a Statului Major General.

General-locotenent Nicolae Ciucă

Şeful Statului Major General