Austro CONTROL

Austro CONTROL

 

Austro Control semnează acceptarea finală pentru Sistemul naţional de multilateralizare de zonă largă al Saab

Compania de apărare şi securitate Saab a anunţat că Austro Control, Compania austriacă de servicii de navigaţie aeriană, a semnat oficial acceptarea finală pentru sistemul său naţional de multilateralizare de zonă largă (WAM).

Sistemul WAM al Saab asigură supravegherea la terminal şi pe rută pentru întreaga Austrie, acoperind şase Zone Terminale de Manevră, întreaga FIR austriacă, precum şi o zonă de 40 MN de spaţiu aerian de înaltă densitate.

Austro Control foloseşte sistemul WAM pentru a completa infrastructura existentă de Supraveghere Radar Secundară (SSR), pentru a permite retragerea din uz a unei părţi din infrastructura SSR şi pentru a adăuga zone de supraveghere care nu fuseseră acoperite anterior de SSR, datorită terenului muntos din regiune.

Contractul WAM iniţial a fost semnat în 2011, iar instalarea s-a încheiat în 2013. De atunci, segmente tot mai mari de spaţiu aerian au devenit operaţionale, iar acoperirea cuprinde azi întreg spaţiul aerian superior al ţării, până la nivelul solului în TMA Salzburg. Anul acesta, vor deveni operaţionale încă cinci TMA.

“Proiecte WAM naţionale ca cel din Austria prezintă o mulţime de sfidări pentru integrare, un aspect în care noi excelăm. Nu este suficient să deţii o tehnologie extraordinară, trebuie să fii şi angajat să o faci să funcţioneze pentru clienţii tăi,”

A spus Anders Carp, responsabil cu Managementul Traficului Aerian al Saab.

Proiectul nostru WAM la scară naţională este o soluţie excelentă în privinţa supravegherii, precum şi a performanţei în afaceri. Saab s-a angajat să se asigure că sistemul satisface nevoile noastre şi standardele noastre înalte. Cu anduranţă şi orientare spre soluţii, am putut face faţă sfidării de a integra cu succes WAM cu celelalte elemente ale lanţului nostru de supraveghere. Austro Control a investit mult, dar suntem mândri de rezultat,

A declarat Werner Langhans, Director pentru Servicii de Inginerie la Austro Control.

Soluţiile de multilateralizare ale Saab folosesc senzori multipli de joasă mentenanţă, non-rotativi, pentru a triangula locaţiile aeronavelor, pe baza semnalelor de la transponderi, care le indică controlorilor de trafic aerian poziţia exactă a aeronavelor şi le furnizează informaţii de identificare, indiferent de condiţiile meteo.

Benficiind de o rată mai înaltă de actualizare şi de o acurateţe poziţională mai mare decât cea a radarelor tradiţionale, multilateralizarea Saab asigură o supraveghere eficientă pentru o mai mare siguranţă, capacitate şi eficienţă a spaţiului aerian.

Utilizând tehnologii avansate de procesare, Saab foloseşte un număr minim de senzori pentru o soluţie mai puţin complexă, şi cu un cost mai mic pe ciclul de viaţă. În plus, fiecare senzor de multilateralizare desfăşurat sprijină ADS-B, oferind o infrastructură care este pregătită pentru cerinţele de supraveghere de azi, şi pentru avionica de mâine.

dsa