Pe Forumul Resboiu, la secţiunea Istorie Alternativă, Versus, P.O.D., avem un topic numit România fără evenimentele din Decembrie 1989 şi, pornind de la un reply scris de Imperialistu, am dezvoltat un pic într-un Another Time Line, pe care vi-l prezint aici sub formă de episodul I, urmând ca acesta să continue.

Reply-ul original, semnat Imperialistu:

Dupa arestarea golanilor platiti de agenturili straine in decembrie 1989, tara isi pastreaza independenta, suveranitatea si oranduirea sociala dar intampina probleme economice.

Tovarasul Ceausescu a platit datoriile catre marea finanta internationala dar sanctiunile impuse de imperialisti fac dificil accesul la noi imprumuturi si la investitii straine.

Suntem pretini cu Kim, Gaddafi, Assad, Saddam, Khamenei. Pe masura ce imperialistii si deviationistii rusi ne izoleaza diplomatic si economic, tovarasul Ceausescu decide sa obtina (in doar doua cincinale!) arma atomica pentru asigurarea neatarnarii tarii. Pretinii enumerati mai sus ne ajuta sa mentinem o armata numeroasa si bine dotata cu echipament sovietic si sa punem bazele productiei de rachete balistice.

O speranta pentru redresarea economica sunt vechii pretini chinezi, dar acestia prefera sa se apropie de deviationistii rusi si de mizeria morala a miliardarilor occidentali.

Dupa decenii de eforturi care au insemnat Epoca de Aur a Romaniei, inima Geniului Carpatilor cedeaza. Imperialistii si pretinii lor unguri si rusii profita de moment si incearca din nou destabilizarea tarii.

Şi continuarea, atât cât am putut scrie până la acest moment:

După arestările conspiraţioniştilor, preşedintele Nicolae Ceauşescu decide ca România să devină mai puternică în faţa ameninţărilor străine.

Ianuarie 1991

La mai puţin de o lună de la declararea independenţei Moldovei faţă de fosta Uniune Sovietică, preşedintele Nicolae Ceauşescu, însoţit de o numeroasă delegaţie, vizitează oraşul Chişinău unde în cadrul discursului ţinut în faţa a numeroşi cetăţeni basarabeni propune Reunirea cu România Mamă. Cei prezenţi reacţionează cu entuziasm, fapt care duce la ordonarea ad-hoc a dispariţiei graniţei comune şi la intrarea pe teritoriul basarabean a unor unităţi militare, trupe de securitate, precum şi a unui mare număr de specialişti civili pentru formarea de autorităţi locale.

Februarie 1991

În urma unor incidente armate care au avut loc între trupele române de securitate şi separatiştii transnistreni, preşedintele Nicolae Ceauşescu anunţă dorinţa de pace a României şi este semnat un acord prin care se recunoaşte independenţa Republicii Transnistrene, acord prin care separatiştii se angajează să permită libertatea de mutare a cetăţenilor care doresc stabilirea pe teritoriul României, operaţiune desfăşurată sub supravegherea unor detaşamente mixte de Căşti Albastre.

Martie 1991

Reunirea, cum a fost numită întoarcerea Basarabiei între graniţele României, a dus la creşterea arsenalului românesc.

Astfel, în cadrul Forţele Terestre au fost incluse: peste cincizeci de lansatoare de rachete antitanc ghidate (AT-4 Spigot, AT-5 Spandrel şi AT-6 Spiral), aproximativ o sută de tunuri (inclusiv tunuri antiaeriene ZU-23 şi S-60) şi mortiere, 44 transportoare blindate pentru desant aerian tip BMD-1 (în variantele: BMD-1, BMD-1P şi BTR-D), la care s-au adăgutat cantităţi de armament individual şi muniţii.

Transportoarele BMD-1 au fost repartizate la scurt timp către unităţile de paraşutişti şi de cercetare.

Câteva sisteme AT-6 Spiral/9K114 Shturm şi rachete au fost trimise institutelor de cercetare pentru studiu, inginerie inversă şi asimilarea în producţia internă.

Forţele Aeriene au primit 31 avioane de vânătoare MiG-29, cinci avioane de transport (2 AN-12, 1 AN-24RV, 1 AN-26 şi 1 AN-72), opt elicoptere de transport Mil Mi-8, douăzeci şi cinci de sisteme sol-aer SA-3 Goa/S-125 Neva şi SA-5 Gammon/S-200 Vega, sisteme de radiolocaţii, piese de schimb şi muniţii.

Institutele de cercetare au primit sisteme sol-aer SA-5 Gammon/S-200 Vega pentru studiu, inginerie inversă şi asimilarea în producţia internă.

Iunie 1991

La aproximativ jumătate de an după dejucarea complotului din Decembrie 1989, în urma unui raport întocmit de o comisie care a studiat situaţia nemulţumirilor interne, se stabileşte un plan pentru sporirea nivelului de trai şi pentru prima dată se cere o corectitudine a raportărilor venite din industrie, agricultură, sănătate, etc.

Februarie 1992

După un an de la operaţiunea Desert Storm, o comisie militară care a studiat modul de ducere a unui război moderne înaintează un raport prin care se arată că România nu dispune de o forţă armată capabilă să facă faţă unui scenariu de intervenţie străină asemănător complexităţii operaţiilor prin care a fost înfrânt Irakul.

Iunie 1992

În urma raportului comisiei militare, se decide reorganizarea Armatei. Astfel, unităţile de elită sunt constituite în mare parte din militari reangajaţi, iar în majoritatea celorlalte gradele de caporal şi sergent sunt rezervate în exclusivitate militarilor reangajaţi pe bază de contracte cu durata de 5 ani, prelungite la solicitarea angajatului urmată de absolvirea unor examene.

Organizarea unităţilor şi a a marilor unităţi se schimbă, punându-se accent pe mobilitate şi concepte moderne.

Este aprobată constituirea unei Forţe de Descurajare, legată şi de programul secret de obţinere a armei nucleare şi de cercetarea în domeniul spaţiului extraatmosferic.

August 1992

Este înfiinţată Agenţia Spaţială Română ROSA (Romanian Space Agency) şi sunt contactate pentru colaborări agenţiile echivalente din Rusia (Russian Federal Space Agency), China (China National Space Administration – CNSA), Iran (Iranian Space Agency – IRA) şi Coreea de Nord (Korean Comitee of Space Technology – KCST).

Pentru constituirea Forţei de Descurajare, implicit pentru studiu în cadrul Programul Atomic Românesc (PAR), sunt semnate contracte pentru achiziţia din Rusia a 36 lansatoare de rachete operativ tactice cu rază scurtă tip SS-21 Scarab B/9K79 Tochka U pentru echiparea a două brigăzi complete cu câte 18 lansatoare, împărţite pe câte trei divizioane fiecare, cu raza de acţiune de  120 km şi CEP de circa 95 metri.

Rachete 8K-11/Scud-A, 9K-72/Scud-B3R-9/FROG-3, 3R-10/FROG-5 şi 9K52/FROG-7, precum şi instalaţii, sunt cedate pentru studiu în cadrul P.A.R., organizându-se şi trageri în largul Mării Negre atât pentru instrucţie, dar şi cu scopuri ştiinţifice. De-a lungul acestei colaborări militaro-civile sunt programate trageri pentru epuizarea stocurilor de rachete Scud-A, FROG-3 şi FROG-5, al căror durată de viaţa operativă se apropia de sfârşit, lansatoarele şi restul instalaţiilor aferente nerepartizate P.A.R., ori altor institute de cercetare urmând a fi donate Coreei de Nord, în scopul creşterii prieteniei româno-nord coreene şi mai ales convingerii regimului de la Phenian pentru acordarea accesului la programele de dezvoltare în domeniul rachetelor balistice şi a cercetării spaţiului cosmic.

Se semnează un contract cu Coreea de Nord pentru achiziţionarea a două baterii de artilerie grea autopropulsată M1989 Koksan calibru 170mm, iar tunurile KS-130 din dotarea artileriei de coastă sunt programate pentru trecerea în rezervă/instruirea rezerviştilor.

Ianuarie 1993

Ditrugătorul Muntenia şi corvetele Zborul, Pescăruşul, Lăstunul, intră în şantierele navale în cadrul unui program de modernizare şi reînarmare româno-chinez. Pe cele patru nave se vor înlocui lansatoarele de rachete navă-navă P-15M/SS-N-2C – Styx şi sistemele aferente, cu lansatoare chinezeşti pentru rachete de tip YJ-82/C-802/CSS-N-8 Saccade şi sistemele aferente, iar pe distrugător se va înlocui turela B cu două tunuri de 76.2 mm cu un lansator de rachete navă-aer cu opt celule pentru rachete de tipul HongQi-7/ după sistemul francez Crotale, cu rază de 13 km şi sisteme de dirijare, detectare şi contramăsuri prezente la bordul clasei chineze Type 052 (Luhu).

După finalizarea modernizării celor patru nave, este programată rearmarea vedetelor purtătoare de rachete care de asemenea vor primi rachete C-802 în locul celor SS-N-2C.

Sunt demarate programule de dezvoltare a tancului TR-85M1, de modernizare a MLI-84, ML(V)M, BMD-1 şi TAB B33 Zimbru, modernizarea avionului MiG-21 şi sunt contactate firme din străinătate.

Va urma