Cel puţin trei cetăţeni israelieni şi-au pierdut viaţa şi alţi 20 au fost răniţi miercuri într-un atentat cu bombă care a vizat un autocar cu turişti israelieni care se afla pe aeroportul Sarafovo din Burgas, de pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, relatează ynetnews.com.

Potrivit presei bulgare, explozia s-a produs când autocarul era încă în terminalul aeroportului Sarafovo. Primarul localităţii, Dimitar Nikolov, a confirmat informaţia la postul local de radio.

Ministerul israelian de Externe a instituit o echipă specială care să se ocupe de incidentul din Bulgaria, pentru a monitoriza situaţia şi a organizat imediat o reuniune de urgenţă.

Un martor ocular a declarat pentru cotidianul israelian Haaretz că la bordul unuia dintre autocarele cu turişti israelieni aflate la aeroport s-a produs o explozie, autocarul luând foc.

Un alt martor ocular a declarat pentru postul de televiziune israelian Channel 2, că autorităţile bulgare au reacţionat cu greutate la acest incident, adăugând, potrivit ynetnews.com, că echipele de salvare şi paramedicii „nu păreau să fie foarte impresionate de ceea ce s-a întâmplat. A luat ceva timp până să aducă echipamente pentru stingerea incendiului”.

Poliţia bulgară afirmă că aeroportul din Burgas a fost închis, zborurile către acesta fiind redirecţionate către Varna, potrivit Reuters.

Sursa: Jurnalul Naţional

Agenţia de presă Novinite anunţă că preşedintele bulgar Rosn Plevneliev a părăsit Sofia şi s-a deplasat către aeroportul din Burgas.

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.