Marină

Aster 30 a distrus o tinta supersonica…

D 620 Forbin

Pe 4 aprilie D 620 Forbin, nava din clasa Horizon, a distrus cu ajutorul unei rachete Aster 30, o tinta supresonica ce a simulat o racheta antinava in zbor la altitudine foarte redusa. Tinta, o GQM 163A Coyote fabricata de Orbital Sciences, a fost lansata de la Centre d’Essais de Lancement de Missiles (Centrul de Testare a Rachetelor) de pe insula Levant  din Riviera Franceza. Forbin, prima nava a clasei Horizon, a interceptat tinta cu ajutorul unei rachete Aster 30, in timp ce D 621 Chevalier Paul (a doua nava a clasei), a urmarit atat tinta cat si racheta trasa de Forbin.

Conform unui comunicat al Ministerului Francez al Apararii: “This test, conducted in collaboration with the French Procurement Agency, strengthens the ability of the French Navy to ensure the protection of forces at sea (carrier battle group or amphibious battle groups) against threats of the most stringent anti-ship missiles. It is, moreover, a first in Europe, during which the two destroyers were prepared and have completed a complex operational scenario, facing a supersonic sea-skimming threat.”

Atat Forbin cat si Chevalier Paul sunt echipate cu sistemul antiaerian Principal Anti Air Missile System (PAAMS), dezvoltat in colaborare de Franta, Italia si Marea Britanie si fabricat de MBDA. Ambele nave si-au facut de cap prin Mediterana in timpul Operatiunii Harmattan, asigurand protectie pentru portavionul Charles de Gaulle sau pentru navele de asalt Tonnerre si Mistral.

Lansarea Aster 30

Sursa:
Navy Recognition

3 Comments

  • Impresionant sistemul ASTER 30 insa acest lucru ar trebui sa dea de gandit oficialilor NATO din cauza faptului ca battle groupurile actuale sunt destul de vulnerabile in cazul in care adversarul are rachete antinava supersonice de noua generatie.

    • pai..tocmai pentru asta a fost gandit…
      si MICA VL are cam aceleasi capabilitati (mai putin distanta de actiune, evident)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: