HK45T

HK45T

Dragii moşului, cu dedicaţie specială pentru băieţii veseli, astăzi vom discuta despre ultimul produs al cunoscutei berării germane Heckler & Koch, al cărei fan sunt, anume stropitoarea HK45.

Apărută ca o dezvoltare a celebrei platforme Universale Selbsladepistole sau USP, HK 45 a reprezentat răspunsul berăriei noastre la programul american Joint Combat Pistol, ce urmărea înlocuirea Berettei 92, cunoscută in forţele armate americane ca M9, cu un pistol cu o letalitate sporită, de calibrul .45 (11,43×23 mm). Programul JCP a fost anulat, în buna tradiţie americană, dar Heckler & Koch, având printre consultanţi oameni ca Larry Vickers, armurier şi fost membru al Delta Force, a considerat că noul pistol are o bună piaţă de desfacere, fiind util forţelor de menţinere a ordinii, unităţilor militare, precum şi civililor.

 

HK45CT

HK45CT

Bazat pe platforma USP, coniderată una dintre cele mai fiabile, HK45 a combinat sistemul de funcţionare extrem de eficient şi de sigur cu ergonomia sporită a modelului HK2000. Printre caracteristicile noului pistol se numără acţionarea ambidextră a butonului de eliberare a manşonului, mânerul profilat ce împiedică alunecarea pistolului, precum şi adaptoare interşanjabile pentru diferitele mărimi de mâini, ce se instalează în partea din spate a mânerului. Acesta permite o poziţie joasă a pistolului, mâna fiind apropiată de axul ţevii, sporind astfel precizia tragerii. Încărcătorul are o capacitate de 10 cartuşe, cu 2 mai puţin decât modelul USP45, datorită profilului mai mic al mânerului. Alte caracteristici ar fi clasica de acum şină de montat accesorii în faţa gărzii trăgaciului, seraţii pentru acţionare în faţa şi în spatele manşonului, precum şi ţeava cu profil poligonal (spre deosebire de ghinturile obişnuite) ce asigură o etanşare mai mare a gazelor în spatele glonţului, asigurând astfel o viteză la gura ţevii şi o precizie sporite.

HK45 în USMC

HK45 în USMC

Varianta Compact aduce, pe lângă dimensiunile reduse, încărcătoare de 8 şi 10 cartuşe, fiind potrivite pentru purtarea discretă. Variantele militare (HK45T şi HK45CT), cu ţeavă extinsă şi filetate pentru amortizor, precum şi cu aparate de ochire înălţate, sunt în dotarea Focilor americane (US Navy SEALs), gurile rele spunând pe la colţuri că un HK45 a vizitat pe 1 mai 2012 coteţul lui Bin Laden.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Y6ybRq9Empk]

– Sweeper –