Arsenal Rubrici permanente

Armuraria Resboiu: pickhammerul Gepard M6

by Sweeper

Cotrobăind prin curţile vecinilor, astăzi vă prezentăm o sculă rotopercutoare de mare eficienţă, fabricată de vecinii noştri fraţi cu UDMR-ul.

Tarararatata… Domnilor, doamnelor si mai ales domnişoarelor, Gepard M6:

Gepard M6

 Acest pickhammer, calibrat în batrânul 14,5x114mm sovietic, permite dărâmarea pereţilor, a duşmanilor si altor chestii indezirabile de la o distanţă de 1500 m, asigurând penetrarea a 250 mm beton sau 20 mm de blindaj la 100 m.

Având o greutate de 11.6 kg, este recomandat celor mai bărbaţilor sănătosi.

Lungimea totală este de 1126 mm, ceea ce o face usor de manevrat.

Funcţionează pe baza reculului lung al ţevii şi închizătorului.

Taaare paşnic mai arată!

Muniţia de 14,5×107 este disponibilă in mai multe versiuni:

         BS: muniţie perforant-incendiară cu miez din carbură de wolfram.

         B32: muniţie perforant-incendiară cu miez de oţel dur FMJ (full metal jacket)

          BZT: muniţie perforant-incendiar-trasor.

          MDZ: muniţie exploziv-incendiara.

 Muniţia de 14,5×107 mm este fabricata in Rusia, China, Bulgaria, Egipt, Polonia, Ungaria, Coreea de Nord si fosta Cehoslovacie.

 Şi un filmulete:

 

11 Comments

 • scz de offropic dar nush unde sa scriu…Spuneti-mi si mie va rog cei care sunt in domeniu..cum ar trebui sa creez URSS-ul?…ca un tot unitar(o sg tara) sau cu Rusia alaturi de care se situeaza statele satelite unde voi scrie Bulgaria a puppet of URSS…. am mare nevoie pt modul(HOI 2 Cold War) la care lucrez…

   • Eu lucrez la crearea unui mod numit Cold War pentru Hearts of Iron 2…Am pornit de la extensia jocului Hearts of Iron 2 Modern Day Scenario 2 pe care urmeaza sa-l editez conform Razboiului Rece….Ca urmare trebuie sa transform Rusia din prezent in URSS…iar URSS din cate stiu inseamna Uniunea Republicilor Socialiste…iar acum nu stiu daca sa creez URSS-ul ca o singura tara sau sa redenumesc Rusia-URSS iar la tarile ce faceau parte din Pactul de la Varsovia sa apara in dreptul lor puppet of..(de ex Romania is a puppet of URSS)

 • Meseriasa scula. Sunt curios cum sta cu precizia la distanta mare ~ 1.000 m.
  Deocamdata (din ce stiu eu) Romania nu are nimic asemanator. Ce bine le-ar prinde plutoanelor de vanatori de munte sau infanterie mecanizata cate un soldat cu o asemenea “jucarie”. E buna de demolat mecanicul conductor din TAB-urile “vizitatoare” asta ca ssa nu spunem ca nu te prea poti ascunde dupa copaci sau ziduri de o asemenea “rotopercutoare”

  • Mi se pare cea mai eficienta scula din imprejurimi. Ca toata lumea e setata pe M82A1/M107, da’ aia e lunga, munitia nu prea se gaseste… Asta mi se pare super ok pt noi, oricat s-ar c**a astia pe ei cu interoperabilitatea lor. Si vorba ta, macar la VM ar fi ok niste picamere de-astea.

   • Bre,nu-s de acord aci.Odata,nu e arma de precizie,chiar daca-i zice sniper.A doua e prea grea sa o cari prin munti.
    E ok sa te misti cu ea in mediu urban,sau sa tragi dupa scule sensibile ale gastii rivale.E mai potrivita deci pt. cine se bate in oras,infanteria mecanizata si eventualii diversionisti,dar strict pe baza de misiune.In rest,.338,.308 si 7.62×54.
    Conceptul asta de pusca anti-material nu prea a dat rezultatele asteptate.In primul rand,gasca rivala are decat cel mult gipane.

    • Daca citesti tot ce se lauda producatorul da ca la 1.300 de m dispersia gloantelor e intr-un cerc de 25 de cm deci ~ 1MOA .
     La puterea pe care o are glontul nu prea ai unde sa te ascunzi in padure de el si chiar daca vezi unde este tragatorul la distanta asta nu prea exista ceva eficace in inventarul unui pluton de VM pentru al elimina. Vezi cat de repede poate trage 5 goante. Oribil sa fii intr-un luminis, sa auzi una cum bubuie si cum cad langa tine colegii ca brazii…
     Pacat ca la noi nu se obisnuieste formarea echipelor dedicate de lunetisti formata din tragator si ochitor. Dotati cu o pusca anti-material ca Gepardul sau NTW20 si o Lapua Magnum pot face ravagii iar protectia lor (sau martorii pentru kill score) sa fie asigurata de cate un pluton de VM. Sa urci pe un munte unde “vegeteaza” o echipa de lunetisti (mai ales daca au si ceva jucarie serioasa) nu e deloc o idee inspirata 🙂 si pana la urma ascensiunea se rezuma la cat de curand/tarziu raman fara munitie si cati oameni sunt de sacrificat.

     http://en.wikipedia.org/wiki/File:Precision_Weapon_Portfolio_Engagement_Ranges_%26_Dispersion.png

     • Sa zicem ca nu cred chiar tot ce zice producatorul.Ba mai si risc foarte putin obraz si spun ca e o fabulatie.Fii te rog mai atent la conversii.Aia sunt inch,nu cm.Cu auzitul si vazutul e invers:mai intai vezi,apoi auzi. 1 MOA inseamna cu aproximatie ceva in genul:1x3x13=39cm.Nu-i la virgula,altfel ar da un pic mai mult.25 inchi ar fi 63cm.1MOA nu prea poate sa tina din cauza calibrului.Daca si munitia nu e cea mai tare din parcare,alde Raufoss = Mk 211 cat. A atunci adios.Recordul mondial e de 5cm la 1000 yarzi,adica ~ 1/5 MOA,dar e cu munitie tunata la maxim.Pt. 14.5 nu stiu sa existe un cartus de precizie.
      Ce mai pot sa spun este ca pe langa un luminis exista in vecinatate padure.Unde poti folosi cu succes lunetistii e in golul alpin si e unul din cele mai dificile medii pt. trageri de precizie,din cauza curentilor,diferentei de altitudine si presiune.Presupunand ca vremea e frumoasa.Nimeni nu zice ca nu-s extrem de utili ei lunetistii,iar noi suntem intradevari niste idioti.Ma rog,aia cu doctrina si aia cu inzestrarea.
      Io is fan Gepard dintre sculele de .50.Insa orice scula are limitarile ei.Scenarii din astea cum le pui tu is bune ca impresie artistica.In practica insa cad ca brazii doar aia total idioti,gen irakieni.VM ai nostrii nu or fi ei cei mai mari zmei(fata de restul de la noi sunt) dar nici complet paraleli.

   • cand a intrat in dotare primul gepard ungurii l-au bagat in dotarea batalioanelor de cercetare, a batalionului aeromobil (aveau ei niste fantezii cu subunitati ambarcate pe gaz-uri si pe un fel de hamster numit szocske, pe care le transportau cu Mi 17) si la pontonieri ca arma anti-elicopter (in plutonul AA).

 • tari baietii :
  “The M1 was essentially a sniper weapon, not primarily intended for military field application, but for anti-terrorist police and special forces’ use, who operate on the “one shot, one hit” principle. The single shot action was designed to reduce the number of moving parts and allow for extreme precision, five hits out of five shots fit in a 25 centimeter radius circle at 1300 meters

  Finally, the Gepárd rifle family concluded with the M6. This rifle used the 14.5 mm round, like the M3, but featured stronger parts and an improved scope. The M3 and M6 are strictly anti-materiel rifles, because while the 14.5mm round is extremely powerful, its accuracy degrades rapidly at ranges beyond 1000 meters.[3] Its high destructive power is very efficient in taking out hovering helicopters, APCs or mobile radar stations, however.”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: