Emblema Royal Saudy Strategic Missile

Emblema Royal Saudy Strategic Missile

Transformarea Germaniei in stat agresor a fost ignorata iar ignoranta a fost o arma cu repetitie de-a lungul istoriei. O arma periculoasa pentru cei ca noi, cetatenii unor tari putin puternice militar.

Ignoranta nu este o arma la indemana oricui. Trebuie sa fii puternic pentru a o folosi, iar ca prim efect este aparitia unei situatii de nestapanit.

Ignoranta este mai a dracu’ decat un 7.62 x 39.

A costat enorm eliminarea lui Saddam Hussein si valurile colaterale provocate au sanse mari sa nu se linisteasca prea curand. Poate, chiar se vor uni cu alte valuri si o vor pune de un tzunami care… cine stie? O avea dreptate si premierul irakian atunci cand indeamna la un al treilea razboi mondial impotriva Al Qaeda.

Desi, Al Qaeda este o tinta falsa creata de specialisti in diversiune la nivel planetar. Si, al treilea razboi mondial s-a incheiat – il stiti, a fost rece.

Se aude gornistul care imbarbateaza asalturile modernului razboi de nivel patru? Nu se aude, pentru ca nu exista razboi de nivel patru. Iar daca recunoastem ca prezentul asta al nostru este o stare de razboi, trebuie sa acceptam ca prezentul a inceput de ceva timp

Lung preludiul asta. Lasam armatele non-statale pe alt episod.

In aceasta seara, ne vom intredeschide ochii. Nu mult.

Sa incepem cu un pariu. Unul simbolic, pe un Kent lung. Candva, un simbol la randu-i.

Sa pariem ca nu se va intampla nimic! Ignoranta este in prim plan, da?

Scormonind in plasa informatica am dat peste o veste proaspata, de azi: este foarte posibil ca Arabia Saudita sa fie capabila de a executa lovituri nucleare inaintea Iranului.

Cui ii pasa? Nici semnul intrebarii nu se merita cheltuit. “Cui ii pasa.” – este o exprimare potrivita.

In timp ce muritorii de rand fac haz de achizitiile saudite in valoare de multe si multe zeci de miliarde de dolari ori euro, an  de an, un alt fel de ignoranta se consuma la nivel inalt. Cui ii pasa.

Luna trecuta, Amos Yadlin – fost sef al spionajului militar israelian – a declarat in cadrul unei conferinte care a avut loc in Suedia, ca daca Iranul va obtine bomba…

“the Saudis will not wait one month. They already paid for the bomb, they will go to Pakistan and bring what they need to bring.”

Il credem.

In 2009, regele Abdullah al Arabiei Saudite a averitzat pe cand efectua o vizita in S.U.A. “we will get nuclear weapons”. Motivatia a fost posibilitatea ca Iranul sa ajunga sa detina asa ceva in arsenal.

Deci, daca Iranul va deveni putere nucleara si Arabia Saudita o va face.

Hai ca-i simpla scuza, acoperirea. Sa ne asteptam oare ca Arabia Saudita sa deschida un program de inarmare nucleara in momentul in care Iranul va fi in mod oficial membru in liga puterilor nucleare? Hai, ca nu suntem atat de naivi.

Cui ii pasa.

Gary Semore, cel care pana in Martie 2013 a detinut functia de “counter-proliferation adviser” fix pe langa Barack Obama, a declarat pentru Newsnight:

“I do think that the Saudis believe that they have some understanding with Pakistan that, in extremis, they would have claim to acquire nuclear weapons from Pakistan.”

Alatur o declaratie simpatica a unui oficial de rang inalt din Pakistan:

“What did we think the Saudis were giving us all that money for? It wasn’t charity.”

Cui ii pasa. Treburile se misca in directia buna pentru sauditi inca din urma cu cateva decenii, de cand cu achizitia rachetelor balistice CSS-2. Ori, mai dinainte. Mai dinainte.

Apropos de CSS-2, adica DongFeng 3 cu raza de vreo 2800 kilometri, specialistii de la Jane’s au anuntat asta vara ca Arabia Saudita a mai terminat de construit o baza de lansare si ca tintele sunt Israelul si Iranul.

Culmea, CSS-2 sunt stampilate ca imprecise. Si atunci… cui ii pasa, stiu, dar la ce sunt bune rachetele balistice cu raza intermediara care sunt imprecise?

Ignorati, ignorati si iar ignorati!

Cui ii pasa.

Dar… daca o au deja?

 

– Iulian Iamandi –