Doamnelor, don’şoarelor şi domnilor, azi vom discuta despre cu totul altceva decat de obicei. Cum armatele de pretutindeni n-au inventat căratu’ echipamentului personal cu ajutoru’ levitaţiei, chestia numita “rucsac” este la mare modă în rândurile soldaţilor.

În Europa cel mai răspandit model este considerat Berghaus Vulcan, preferatul armatelor britanică, germană, norvegiană şi suedeză, un monstru de 100 de litri capacitate, capabil să înghită orice, incluzând chiuveta din bucătărie (de fapt, mă bătea gându’ s-o aduc la Atlantykron, pt că dupa 3 perechi de pantaloni, 8 tricouri, 2 polare, potol pt o săptămână, cort, sac de dormit, etc. tot mai rămăsese loc). Având dimensiunile corpului principal de 72cm (H) x 34cm (W) x 28cm (D) şi o greutate de 3,14 kg, este unul dintre cei mai solizi rucsaci, cu un sistem de purtare extrem de confortabil.

Cu un design inspirat din cel al rucsacilor montani, cu un corp îngust şi două buzunare detaşabile de 10 litri fiecare ce pot fi unite într-un mini-rucsac, Berghaus Vulcan este un rucsac recomandat tuturor celor ce planuiesc excursii de lunga durata.

Spălaţi-vă ochii:

http://www.youtube.com/watch?v=-bG_DBJKDXY

Hamor în ebraica = catâr