Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, astazi vom face o plimbare prin frumoasa berărie germaneză Heckler Koch GMBh din frumosu’  oraş Oberndorf am Neckar, din la fel de frumosu’ land Baden-Württemberg.  Printre produsele acestei faimoase berării se numără si P12, care este un USP modificat genetic, fiind îmbunătăţit la capitolul putere şi închizândui-se gura cu un amortizor elveţian.

 

Ca să facem o incursiune în istoria recentă,  în 1991 HK începea producţia dihăniei  MK23 pentru unităţile SEAL ale marinei americane. Considerată o sculă de mare rafinament, precizie si mai ales greutate, această bestie şi-a atras multe critici din partea scafandrilor de luptă ai marinei germaneze, care şi-au exprimat preferinţa pentru o jucărie mai uşoară şi mai simplă, derivată din P8 al Bundeswehr-ului, păstrând totuşi calibrul .45 ACP, extrem de potent. Aşa că, după principiul „clientu’ nostru e stăpânu’ nostru”, inginerii berăriei au pus la fermentat o şarjă nouă şi au venit cu un sortiment nou, botezat P12, un USP recalibrat în .45, cu o ţeavă extinsă şi filetată, de 129mm, o capacitate a încărcătorului de 12 cartuşe şi o greutate de numai 861 grame, comparativ cu 1,47 kg al MK23.

Adoptat cu toata inima de găştile de băieţi veseli ai armatei germaneze, aflaţi în misiuni de numărat rufe de pe sârmele celor ruşinoşi, este de obicei accesorizat cu un deliciu elveţian din clasa Milka/Toblerone, amortizorul Brugger Thomet Rotax 2, ce permite calmarea indezirabililor puşi pe scandal fără prea multă gălăgie. Încărcătorul de 12 cartuşe asigură o putere de foc suficientă pentru majoritatea situaţiilor.

 

Nea Iulică, aduce cineva berea aia?