Ne întoarcem astăzi în bucătăria lui Serghei Dotsenko, pentru a prezenta cea mai tare sculă de deratizare EVER! Produs al laboratorului de cofetărie KBM Kolomna, singura chestie ce a produs proteste din partea LTTE (Tigrii Tamili, cei mai bătrâni îşi aduc aminte de ei ca singura organizaţie teroristă cu marină militară), doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, toasterul RPO-Shmell!

Apărut la sfârşitul anilor 80 în inventarul trupelor chimice sovietice (deci infanteria nu gusta aşa deliciu), „albinuţa” este un aruncător reactiv de unică folosinţă, calibrul 93 mm, având o greutate de 11 kg, destinat a fi folosit de către un singur soldat si având puterea distructivă a unui obuz de 105mm, forţa fiindu-i dată de încărcătura termobarică a rachetei. Pentru inculţi, o încărcătura termobarică este compusă doar dintr-o substanţă combustibilă, luându-şi oxigenul necesar arderii din aerul înconjurător. În momentul declanşării, încărcătura se atomizează într-o ceaţă fină, fiind aprinsă şi creând o undă  termică şi de presiune extrem de mare pe o rază de 7 metri, orice lucru fiind incinerat sau suferind daune mecanice majore.

Aflat în dotarea armatelor rusă, belarusă, sârbă, kazahă, indiană, ucraineană si sri-lankeză, RPO-Shmel este promovat agresiv la export, fiind considerat unic în clasa sa.

Să vă spălaţi ochii: