Arsenal

Armurăria Resboiu: Crocant!

Ne întoarcem astăzi în bucătăria lui Serghei Dotsenko, pentru a prezenta cea mai tare sculă de deratizare EVER! Produs al laboratorului de cofetărie KBM Kolomna, singura chestie ce a produs proteste din partea LTTE (Tigrii Tamili, cei mai bătrâni îşi aduc aminte de ei ca singura organizaţie teroristă cu marină militară), doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, toasterul RPO-Shmell!

Apărut la sfârşitul anilor 80 în inventarul trupelor chimice sovietice (deci infanteria nu gusta aşa deliciu), „albinuţa” este un aruncător reactiv de unică folosinţă, calibrul 93 mm, având o greutate de 11 kg, destinat a fi folosit de către un singur soldat si având puterea distructivă a unui obuz de 105mm, forţa fiindu-i dată de încărcătura termobarică a rachetei. Pentru inculţi, o încărcătura termobarică este compusă doar dintr-o substanţă combustibilă, luându-şi oxigenul necesar arderii din aerul înconjurător. În momentul declanşării, încărcătura se atomizează într-o ceaţă fină, fiind aprinsă şi creând o undă  termică şi de presiune extrem de mare pe o rază de 7 metri, orice lucru fiind incinerat sau suferind daune mecanice majore.

Aflat în dotarea armatelor rusă, belarusă, sârbă, kazahă, indiană, ucraineană si sri-lankeză, RPO-Shmel este promovat agresiv la export, fiind considerat unic în clasa sa.

Să vă spălaţi ochii:

7 Comments

 • Pfffffff…fromoasa jucarie…vrem si noi, bre…de unde putem sa cumparam si noi? le expediaza astia prin fan curier, daca le comandam pe net??? Cica si ai nostri au facut o chestie d-asta interesanta, lovitura termobarica pentru AG-7, si mai cica a fost testata cu succes prin A-stan…Acum, rezultatele si performantele sunt alta problema, ca doar suntem recunoscuti pentru secretomania noastra… 😀 😀 😀

  • Crezi corect.Elemente din trupele chimice au fost atasate pifanteriei.Planul in prezent e sa echipeze plutoanele de racani cu cateva scully din astea.Super unealta,cata vreme tragi si nu esti la primire.

   Prostia asta modifica destul de mult treaba aparatorului.Singurele solutii cu adevarat utile is pasive.Creeara de spatii deschise pt. disiparea efectului si compartimentarea .Pa rumanski,dai jos peretele din spatele pozitiei de lupta,iar intre pozitii trebe sa ai ziduri.Daca nu tragi de fiare din timp,te va lua dracu tragand de caramizi.
   In rest,loveste si fugi e o solutie din vremi imemoriale.

  • nu bre,e o chestie pe care o face oricine.Bulgarii fac,americanii fac o chestie asemanatoare pt. Javelin si mai iest.Dar Ivan e pionierul si cel mai rodat in chestii de astea.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: