Arsenal

Armurăria Resboiu: bidoane!

Dragi cititori, ajungem astăzi pe minunatu’ tărâm al reginei Lizica a Doua, în turnătoria de plastic a unchiului Sidney Alford, om de mare ştiinţă, piroman de frunte şi specialist în petarde. Vom vorbi despre preferatu’ meu din atelier, bidonu’ numit cu multă inspiraţie Krakatoa, după un vulcan indonezian ce nu a avut altceva de făcut decât sa tragă cea mai mare vomă vulcanică din istoria scrisă.

Acest bidon constituie o încărcătură modulară de stricat ziua diferiţilor indezirabili, de dimensiunile unei halbe de bere, adică aproximativ 10 cm diametru şi 10 cm lungime. Proiectilul poate fi montat în două configuraţii de încărcătură, întreagă, de 1 kg de exploziv plastic cum ar fi C4 sau Semtex (uhhhh, Katerina!)  sau, folosind un sabot şi un prag în corpul bidonului, de jumătate de kilogram din acelaşi exploziv plastic (sau artizanal, că nu ne supărăm), fapt ce reduce performanţa bidonului numai cu 25%.

Kitul de bază este format din 3 bidoane, 12 picioare din aluminiu, un făcăleţ de încărcare şi o cătare, bidoanele având o şină Picatinny turnată în partea de deasupra, pe care se pot monta orice fel de sisteme de vizare, de la sisteme simple din plastic până la sisteme red-dot. Sistemele de detonare şi „proiectilele” sunt furnizate separat. Încărcătura pregătită poate fi detonată prin orice sistem de dare a focului, cu detonator electric, non-electric, de tip tub de şoc (ultima fiţă în materie, dar despre asta într-un episod viitor) sau prin fitil detonant.

Chestiile cotoioase, proiectilele, sunt în număr de 3:

– Explosive Formed Penetrator, coşmarul US Army în Irak. Un disc de cupru, de forma unei farfurii uşor adânci, pre numele său oficial Charge Kit, Demolition, Fragment, Self-Forging, L70A2, capabil să dea o gaură cat jumătate de palmă într-o placă de oţel de 30 mm grosime de la o distanţă de 30 m. Aplicaţii: demolare de la distanţă, distrugerea minelor marine.

– Jet Forming Charge, încărcătură cumulativă, nume oficial Charge Kit, Demolition, Projector, L71A2, capabil să dea o gaură cu diametrul de 18 mm într-o foaie de oţel de 250mm grosime. Aplicaţii: demolări, mină antitanc, sabotaje, formare de cratere, distrugerea minelor marine.

– Gladius, cireaşa de pe tort. Nume oficial: Charge Kit, Demolition, Projector, L72A2. 480 de bile de rulment încastrate în plastic, un duplicat mult mai eficient şi mai letal al fursecurilor M18 Claymore, MON-50 sau MRUD. Aplicaţii: mină antipersonal cu fragmentare, sabotaje, distrugerea de la distanţă a muniţiilor neexplodate.

Link pentru filmuletele care, din păcate are dezactivat codul de includere pe aici.

 

 

9 Comments

 • Când am citit „bidoane” prima dată m-am gândit la o fătucă d-aia… generoasă… cu vreun AGeu în brațe 😛

  • Cauta pe goagle “Katerina Konec”. din nefericire, n-am gasit nici o poza decenta cu dansa, ca s-o postez aici. 😀

 • Articolul imi aminteste de scena din Vulpile desertului cand incercau sa faca explozibilul plastic, iar armurierul era exilat la marginea companiei intr-o maghernita unde facea teste. Din cand in cand mai sarea cu maghernita in aer.

  • colectia delfinu…faine carti…scena din carte a fost inspirata din realitate, cam asa a creat Jock Lewes the Lewes bomb.

 • o “jucarie” de genul asta au folosit teroristii din RAF in atentatul asupra lui Herrhausen. este unul dintre cele mai precise atentate din istoria moderna, daca nu cumva cel mai precis.
  au si anuntat inainte atentatul.
  dintre toti pasagerii masinii, doar Alfred Herrhausen a fost omorat, desi mercedesul blindat a zburat pe la nivelul etajului 2. echipa de protectie a supravietuit.
  http://einestages.spiegel.de/static/topicalbumbackground/5571/tod_in_der_lichtschranke.html

  in comparatie, in cazul Falcone, macaronarii au ras o bucata dintr-o autostrada (incarcatura exploziva plasata intr-un canal de scurgere, sub autostrada). n-a supravietuit nimeni.
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Capaci_massacre.jpg

  • De unde rezulta ca-i mai bine ssa verifici bicicletele de pe marginea drumului. Da’ vorba aia, nemtzii este nemtzi, nu lipsitzi de inteligentza ca macaronarii.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: