ADS_amphibious_assault_rifle_Russia_Russia_defense_industry_military_technology_004

ADS cu prezentare cu tot

In primul rand, chestia asta de sus, un bullpup botezat ADS, produs de KBP (Biroul responsabil cu ace, brice si arme) si cam amfibiu de fel, perfect pentru comandourile rusesti (celebrele Spetsnaz de facto). In principal, arma asta ar urma sa inlocuiasca actuala dotare standard pentru frogmen-ii rusi, respectiv APS-ul.

ADS-ul foloseste cartuse de calibrul 5.45, poate fi dotat cu un aruncator de grenade montat sub teava de 40 mm si este mai nou si mai performant decat rivalele de clasa din dotarea armatei ruse, urmand ca in viitor sa inlocuiasca si ceva AK-74M.

Glock 17

Glock 17

Dupa ce au creat controverse, cochetand cu ideea de a da Kalasnikovul cel de toate zilele pe arme produse in strainatate, idee cam tampita si respinsa pana la urma, oficialii rusi responsabili cu dotarea si-au facut o pofta cumparand Glock-uri model 17 si 26. Toate bune si frumoase, numai ca pretul oficial de achizitie este unul destul de piperat, ceva intre 5 si 7 mii de dolari bucata. Si daca vicepremierul rus Dmitri Rogozin spune ca e ceva necurat la mijloc, atunci cu siguranta ca asa este. In plus, acelasi RogozinĀ  se intreaba de ce Ministerul Apararii nu da o sansa modelelor produse intern de catre acelasi KBP, cum ar fi Gyurza, Yarygin sau Strizh. Poate pentru ca iti rupi limba pronuntandu-le sau pentru ca nu le vezi prin filme si jocuri.

UPDATE: Comanda de Glock-uri taman ce s-a “cancelat”. Frumos din partea lor.

 

 

Alex Neagu