Militari americani la ceremonia de deschidere a exercitiului ucrainiano-american Fearless Guardian

Militari americani la ceremonia de deschidere a exercitiului ucrainiano-american Fearless Guardian

 

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul de marină Jeff Davis, a anunţat începerea fazei a doua a misiunii Fearless Guardian, misiune care constă în instruirea şi echiparea forţelor ucrainiene.

Jeff Davis a precizat că SUA au cheltuit peste 265 milioane de dolari în echipamente şi pregătirea destinare militarilor ucrainieni.

Efortul, care a fost aprobat de Congresul american în 2014, va ajuta Ucraina să monitorizeze şi securizeze frontierele, să opereze mai sigur şi eficient, dar şi să păstreze şi întărească integritatea teritorială.

“This is part of our ongoing efforts to contribute to Ukraine’s long-term military reform and professionalism, and to help improve Ukraine’s internal defense capabilities and training capacity.”

Proaspăt începuta fază va cuprinde instruirea a cinci batalioane ale Ministerului Apărării şi a unui batalion de forţe speciale. SUA a terminat recent pregătirea forţelor gărzilor naţionale ucrainiene.

Aproximativ 300 de militari americani din cadrul Brigăzii 173 Aeropurtată participă la misiunea de instuire care se desfăşoară în partea de vest a Ucrainei, alături de aliaţi din NATO şi alţi militari americani.

Davis a mai spus că pe lângă instruirea militarilor ucrainieni, SUA va lucra împreună cu ministerul ucrainian al Apărării la dezvoltara unui centru de pregătire şi a altor instituţii.

Instruirea militarilor ucrainieni se va desfăşura la Centrul Internaţional pentru Securitate şi Menţinere a Păcii de la Yavoriv, iar pregătirea forţelor speciale va fi făcută la Khmelnitsky.

Sursa: Army Recognition

 

Iulian Iamandi