armata rusa

Armata Rusa

Armata Rusa va infinta o noua divizie de infanterie motorizata. Aceasta noua unitate va aparea in structura de forte pana la sfarsitul anului 2016.

Noua unitate a va fi dislocată în regiunea Rostov şi va avea efective de aproximativ zece mii de oameni. Va fi echipată cu armament modern și va fi parte a Districtului Militar Sud, au declarat surse militare pentru agenția de știri TASS.

Pentru susținerea acestei unități vor fi construite trei „orașe militare” al căror cost va fi de cinci miliarde de ruble.

În 2016 vor fi construite elementele esențiale de infranstructură (comandamentul, spații de depozitare), urmând ca restul infrastructurii necesare să fie construită în cursul anului 2017. De asemenea intenționeză realizarea unor construcții modulare care au mai fost realizate și în alte proiecte similare din orașele Omsk, Abakan și Kizil.

Unitatea va fi staționată în zona Rostov-pe-Don şi va dispune de cele mai performante echipamente pe care Armata Rusa i le poata furniza: tehnică blindată, armament, vehicule și tehnică specială.

La începutul anului 2016 ministrul apărării de la Moscova, declara că se intenționează crearea a trei noi divizii concentrate pe direcția Vest.

Şoigu a declarat cu această ocazie că nu este suficientă doar înfințarea unor astfel de structuri, ci este necesară asigurarea antrenamentului, construirea unor facilități logistice și de cazare pentru militarii cantonați.

Anterior, în septembrie 2015, Rusia a reactivat Divizia 10 de Tancuri „Ural”, unitate staționată în proximitatea graniței cu Ucraina, în 2013 a fost luată decizia ca Brigada 4 infanterie motorizată și  Brigada 5 Gardă Tancuri, să fie readuse la efectivele de divizii, iar în 2015 Rusia a „reorientat” două armate de tancuri pe direcția vest.

In perioada 2014-2015 Armata Rusa ar fi adoptat un nou model de organizare, care presupune revenirea la organizarea la nivel de divizii în defavoarea organizării anterioare la nivel de brigadă.

sursa: Army Recognition & South Front

– David Victor –