Rubrici permanente

Armageddon 2012: Turcia vs. Pactul de la Roma

Zilele trecute spuneam cam asa:

“Continuăm tradiţia ce s-a întins pe mai bine de doi ani în Arena de Istorie Alternativă a Resboiului cel Bătrân, dar facem cumva altfel. Baza, anul acesta, va fi rubrica permanentă Armageddon 2012 cu obişnuitul program fixat în zilele de Duminică.

Din când în când, la cererea cititorilor, ori la iniţiativa redacţiei, în funcţie de inspiraţie, evenimente, ori doar pentru diversitate, vom presăra printre ediţiile de Armageddon 2012 cu episoadele clasice de “Bruzli îl bate pe Vandam?” şi “What if”.

Cel mai des însă, vom avea Armageddon 2012. Scenariile vor avea la bază harta şi inventarele anului acesta, cu diferenţa că toate se vor baza pe un Point of Divergence comun: nu mai există N.A.T.O., U.E., B.R.I.C.S., UNICEF, Premiile Oscar, etc. şi toată lumea se va lua de bucle în goana după resurse.

Ca să ne înţelegem de pe acum… vor exista reguli şi cine va începe cu cârcoteli gen “nu există să existe”, ori divagări care să sară gardul delimitărilor scenariilor, mai bine stă pe bară şi se uită cum se joacă ceilalţi. Despre reguli, vom reveni în fiecare episod.

Bun, cam asta a fost poezia.

Primul episod va avea loc Duminică, 12 Februarie, iar celor care doresc să ia parte le recomand să-şi facă documentarea şi propriile variante în zilele care au mai rămas, pentru că Duminică de la ora 13.00 este vacant locul de Sultan al Turciei!

Primul episod, se va numi “Armageddon 2012: Turcia vs. Pactul de la Roma” şi va porni pe vreme frumoasă, propice ofensivei, nu pe zăpada asta…

Aşadar, Turcia va ieşi din matcă.. lacomă de extravilane şi intravilane vitale. Dincolo de fileu, i se vor opune semnatarele Pactului de la Roma: Italia, Grecia, Bulgaria, România, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Polonia.

Nu vă grăbiţi şi nu vă bucuraţi, că nu va fi uşor: pe post de arbitri şi personaje negative, vă vor băga beţe în roate diverşi neastâmpăraţi şi cam aşa va fi mereu.

Pentru acest episod, probabil că mă voi număra printre ăia răi şi am sa preiau comanda Italiei. Sau poate că nu… Este bine însă de ştiut că există posibilitatea ca adversarii Turciei să riposteze, conduşi de unul sau mai mulţi cunoscuţi de pe aici, ori chiar invitaţi speciali care vor fi sau nu sub protecţia unor nickname-uri.”

Acuma, buba e asa: avem o intarziere de 25 de minute si eu nu am net acasa; cica de la dezsapezenie, s-au atins niste sarme. Je, este in vizita la Karay-Kan (nume de cod Lucian) care are net, bere si niste lacrimi de strugure de pe Vale Tarnavelor, din ala facut mannualy si nu din pastile. Pe langa accesul meu la net, serbam venirea pe lume a nepotelului lui ghe la Cluuuj.

Acestea fiind spuse, de-a lungul zilei sa ma scuzati anticipat de voi scrie cu noduri, sughituri si daca am sa confund terile.

Hai noroc, si sa-i traiasca nepotelul!

Revenind, dati din deshte cu scenariile. Sa vaz ce puteti in rol de Sultan.

P.S.: – So, fiecare vine cu propriul scenariu si mai ales… sa nu existe dubii: fiecare conduce Turcia.

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: