Romania vs Bulgaria

Nu.

Invers: Bulgaria e la serviciu şi… jeap, ne-o trage la ficaţi! Din păcate, nu am la îndemână nici guma şi nici culoarea roşie, pentru a inversa săgeata. Ori, poate vreun ghinărar dintre voi… va da peste cap ofensiva lor şi chiar mai mult de atât, îşi va usca ciorapii în Sofia, pe gardul parlamentului.

So: Armageddon 2012, toată harta se ia de bucle. Poporul stă acasă cu drag şi se uită la tv-uri, ca la documentarele de pe Descoperi: peste tot ie resboaie! Mai mare dragul…

*

Ronţăind un castravete, preşedintele Ţinutului Serelor Eterne pune un deget şi lasă o amprentă mirosind a oţet:

– Uite-te în ecran când vorbesc cu tine!

“E băiat bun generalul ăsta tânăr, dar e moale ca o gogonea primăvara. Şi acreşte mă-sa nişte gogoşari…” îşi zise preşedintele, ordonându-i:

– Generale Kukuruz! Avem nevoie de lebensraum ca de aer! Pardon, ca de oţet! Ne trebuie Bărăganul pentru sere! Cere să se compună şi un cântec: Bărăganul, Bărăganul, Bărăganul ne cheamă, la arme cu frunze şi flori! Da? Pentru moral, aşa…

– Am înţeles! expectoră generalul, si apoi după un stânga-mprejur, se îndreptă către uşă.

Urmărindu-l preşedintele bulgar Lokomotiv făcu o grimasă: “… după ceafă, nici măcar nu pare de-al nostru. Ia să pun pe cineva să-l verifice!”.

Oftând, citi pe o etichetă: 2007. “Ce an bun!” murmură preşedintele, desfiletând capacul unui borcan de opt sute de grame.

Citind pe Wikipedia, apucă între degete coada unui buchet de conopidă şi brusc, strigă “oţet!” în loc de Evrika. Împungând aerul cu conopida, trasă câteva bucle prin aer, înspre hartă: “aşa… de acolo lansările şi jeap! SS-21 Scarab peste MK şi Borcea. Şi peste alea de la Medgidia, Babadag, bla-bla, chiar şi pe acoperişul unităţilor de la Slobozia!”

Muşcând cu poftă conopida, preşedintele Lokomotiv becaliză o decizie: “ia să îl dau eu afară pe general şi să conduc singur războiul, că mă pricep…”.

*

Ei, cum e?

Ia să vă văd, în rolul preşedintelui bulgaristanului.

Target

Bulgaria doreşte Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi Banatul. Nimi mai mult. Doar atât.

Inventarele sunt cele prezente.

Bulgaria atacă.

Haideţi la joacă! 🙂