99

Trei membri ai palamentului Argentinei şi-au exprimat de curând îngrijorarea faţă de vârsta avansată a flotei de vânătoare a ţării.

Prima linie a Fuerza Aerea Argentina (FAA) este compusă în prezent din Mirage III, Mirage V şi Dagger/Finger, şi subsonicele A-4AR.

Îngrijorarea parlamentarilor – toţi membri ai Frontului Peronist – se tem pentru siguranţa piloţilor, căci avioanele – în speciale cele cu aripi delta, au structura obosită.

Aceiaşi parlamentari peronişti au atras atenţia şi asupra vulnerabilităţii spaţiului aerian al Argentinei, atât în ceea ce priveşte comparaţia cu capabilităţile celorlalte ţări din zonă, dar şi asupra slabei capacităi de a combate accesul ilegal al avioanelor care penetrează spaţiul aerian argentinian.

Argenina trece printr-o perioadă economică nefavorabilă pentru luarea de măsuri, iar alte ţări nu mai oferă împrumuturi Argentinei. Astfel, este foarte dificil pentru Forţele Aeriene Argentiniene să achiziţioneze avioane noi din piaţă.

În urmă cu câţiva ani se vorbea despre o posibilă achiziţie a unor avioane Mirage F1 din Iordania, stocate, care ar putea fi up-gradate în Franţa la un standard similar celui la care vor fi aduse avioanele F1 libiene.

În acea perioadă se anunţase şi că avioanele Mirage IIIE argentiniene vor fi retrase din serviciul operativ la finalul anului 2012.

Sursa: Aereo

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe SpecialeSpace; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;