Argentina_Air_Force_Lockheed_Martin_A-4AR_Fightinghawk_Lofting-2

A-4AR Fightinghawk argentinian

Argentina este in cautarea unor noi avioane supersonice care sa ia locul vechilor Mirage-uri III iesite din serviciu in noiembrie 2015.

Dupa, se pare, esecul de a achizitiona 12-14 aparate Northop F-5E Tiger II la pachet cu un lot de T-34C Turbo Mentors, primele fiind utilizate de catre US Navy in rolul de avioane „agresor”.

Tara sud-america sa reorientat catre Franta in speranta gasirii unei solutii pentru dotarea Fortelor Aeriene Argentiniene cu avioane de vanatoare.

In intrevederea dintre ministrul argentinian al apararii, Julio Martinez, si omologul sau francez, Jean Yves La Drien, sa discutat si despre achizitia de catre Guvernul de la Buenos Aires a 12 avioane Mirage F1, care ar putea fi urmate de o alta achizitie a unui numar de aparate Mirage 2000, fara a se mentiona versiunea avuta in vedere.

Argentina ne mai prezinta un episod din aventura dotarii cu avioane de lupta noi sau mai putin noi, dupa optinea de dotare cu Mirage F1 ex-spaniole, Kfir israeliene, JF-17 chino-pakistaneze, Su-24 din Rusia, F-5 Tiger din SUA, a venit momentul studierii optiunii franceze, daca se va alege ceva, o sa vedem.

sursa: janes.com

– David Victor –