Resboiul Stelelor

ARCA: Structura instalatiei de testare a motorului racheta Executor a fost finalizata

Executor Rocket Engine Test Facility ARCA Space Romania

Executor Rocket Engine Test Facility ARCA Space Romania

Structura de beton armat a instalatiei de testare a motorului Executor a fost finalizata si ARCA va incepe integrarea elementelor necesare testarii motorului Executor.

Echipa ARCA a turnat 140 tone de beton armat care reprezintă structura de rezistență a instalației.
Aici se vor putea testa motoare rachetă cu combustibil lichid de până la 80 tone forță, instalația de testare ARCA fiind una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

În perioada imediat următoare, instalația va fi echipată cu sisteme de alimentare a motorului și de răcire cu apă a pereților de beton. De asemenea, se vor monta în scurt timp și echipamentele de comandă și control ale motoarelor care vor fi testate.

„Prin această construcție, echipa ARCA demonstrează capabilitatea și dedicația pentru finalizarea programului motorului rachetă Executor. Mulțumim donatorilor, sponsorilor și membrilor echipei ARCA pentru efortul depus și pentru faptul că demonstrează zilnic că pentru ARCA nimic nu este imposibil.”

Dumitru Popescu, Președinte ARCA

3 Comments

 • Acum sa vedem si daca testele astea la motor sunt incununate de ‘succesuri!’ 🙂 Bafta multa ARCA… Dintre toate programele lor, preferatul meu e tot IAR 111 Excelsior. Abia astept sa-l vad zburand! 🙂

 • „Echipa Arca”, condusă de d-l Dumitru Popescu (un absolvent de teologie autoproclamat expert în rachete și hidroavioane supersonice), se pricepe și la proiectarea și construirea de structuri din beton armat.
  Păi, unde-i geniu, nu-i tocmeală!
  Iar structura turnată de ei, „una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană”, a cuprins 140t de beton, adică o uimitoare cantitate ce poate fi transportată cu vreo 14 betoniere. Alții abia construiesc tuneluri pe sub Canalul Mânecii sau pe sub strâmtoarea Bosfor pe când noi, „echipa Arca”, edificăm adevărate minuni ale lumii moderne.

  „Prin această construcție, echipa ARCA demonstrează capabilitatea și dedicația pentru finalizarea programului motorului rachetă Executor.”
  Demonstrează pe dracu`!…

  • “Dumitru Popescu (un absolvent de teologie autoproclamat expert în rachete și hidroavioane supersonice), se pricepe și la proiectarea și construirea de structuri din beton armat.”

   Na bine na, cred ca e extraordinar de greu sa torni asa ceva, ce sa zic, plus ca de unde ai dedus ca Dumitru Popescu a proiectat structura de rezistenta si armarea constructiei? Legat de faptul ca ei au turnat-o nu vad unde e problema, pe santiere lucreaza inclusiv indivizi cu 4 clase, ala care decide ce si unde se toarna e maistrul care are cat de cat cunostinte de constructii. Deci de ce nu ar fi mai calificati astia sa mute un furtun de betoniera in stanga si in dreapta unde le spune maistrul?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: