Terestre

Arabia Saudita mai face un pas pe cararea nucleara

Dong-Feng 21D

După o pauză aparentă, iată că avem parte din nou de veşti legate de Arabia Saudită şi calea către capabilitatea nucleară: saudiţii negociază cu Beijingul cumpărarea de rachete balistice capabile să transporte încărcături nucleare, mai exact tipul Dong-Feng 21 (în cod NATO CSS-5).

China, care în principiu este de acord cu tranzacţia, va construi şi o bază de operaţii în apropiere de Riyadh pentru noile achiziţii saudite.

Conform Debkafile în ştirile de anul trecut, Arabia Saudită a negociat cu Pakistanul pentru disponibilitatea la cerere a unui cap de luptă nuclear pentru rachetele balistice.

Sursa: Debka

Interesante mutările saudiţilor. Toate.

Dar, era de aşteptat. Aşa, de descurajare.

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu

Forumul Resboiu

Pagina de gardă a portalului

Ramura dedicată Armatei Române

Ramura dedicată spaţiului

Ramura dedicată dronelor

7 Comments

 • Ce fain si frumos este Orientul Mijlociu…in Iran le dau la cap cum fac o miscare….Arabia Saudita care este o putere militara de talia Turciei cel putin pe hartie prin faptul ca face cumparaturi din USA si UK este lasata sa isi faca de cap cum vor ei…

  • Pai ii lasa, la cati bani varsa in conturile producatorilor de armament… Altfel le-ar fi impus si lor sa retraga tot si sa cumpere F-16 second hand, ceva fregate si corvete ruginite, etc.

   • Resboiu eu nu cred ca ne-a impus cineva ceva de genul acesta suntem noi suficient de incapabili la nivel statal pentru a lua decizii de doatare cu armament modern!
    Sunt in principiu decizii de management si in instructajul de baza este specificat ca la un moment dat cea mai proasta solutie este sa nu iei nicio decizie! Astia suntem noi….indecizii peste indecizii si uite unde suntem…

    • Nu mai zice noi, ca ne bagi in aceeasi oala pe noi cu ei. 🙂 Ei, aia de sus. Noi, astia care sustinem prin munca.

 • Buuuun!!! Eu zic sa ne pregatim cu ceva medicamente impotriva radiatiilor. Cat de curand un idiot va apasa pe buton si vom avea parte fie de o ciuperca nucleara fie de un nor radioactiv peste Romania. Deci, daca esti prieten cu SUA ai voie la atomice (Israel, Arabia Saudita). Daca nu esti un nenorocit (Pakistan, India, Iran). Si intr-o zi un idiot le va folosi, in numele religiei, al pacii sau a ce il va apuca atunci. Eu zic ca mai bine cumparam si noi cateva ca sa fim la moda. Americane, desigur, ca-s mai scumpe si ne permitem.

 • Arabia saudida incearca sa joace tare, dar o sa-i cafteasca iranienii de nu se vad, pentru ca sauditii de rand de abia asteapta sa vina revolutia islamica sa-i scape de rege si camarila lui .

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: