Un total de 5.687 de persoane s-au vaccinat în centrele MApN, participante la maratonul organizat cu prilejul Zilei Armatei României, sub deviza „Împreună pentru viață, Împreună pentru viitor!”.

Coronavirus COVID-19

Coronavirus COVID-19

Reamintim că, din ordinul ministrului apărării naționale, în perioada imediat următoare, sistemul medical militar crește capacitatea de vaccinare împotriva COVID-19 a populației generale.

Începând de astăzi, 27 octombrie, a fost extins programul de funcționare, respectiv de la ora 08.00 până la 20.00, de luni până duminică, al centrelor de vaccinare care funcționează în cele 11 spitale militare din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara, la care se adaugă Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială „Gl. Aviator Victor Atanasiu”, și Centrul de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) „Acad. Ștefan Milcu” din București.

Suplimentar, Direcția medicală a MApN derulează procedurile de reactivare, în cel mai scurt timp posibil, a altor 23 de centre de vaccinare, care vor funcționa în incinta unor unități militare din 17 județe și din Municipiul București, de luni până vineri, între orele 08.00 -16.00.

În toate centrele organizate de MApN, populația generală care dorește să se vaccineze se poate programa prin platforma unică, ori se poate prezenta, la orice oră, în intervalul de funcționare, fără o programare prealabilă. Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

Datele de contact ale celor 23 de centre de vacinare vor fi disponibile pe pagina de internet a MApN, imediat ce acestea vor fi reactivate în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și vor fi incluse de direcțiile de sănătate publică, pe raza cărora vor fi arondate, în fluxul de distribuție a dozelor de vaccin.

* * *

Maratonul organizat cu prilejul Zilei Armatei României s-a desfășurat în zilele de luni, 25 octombrie, și marți, 26 octombrie, în șase spitale militare din țară, care sunt și centre regionale de depozitare a vaccinurilor  împotriva COVID-19. 

         Situația persoanelor imunizate în aceste centre se prezintă astfel:

– la Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Braşov s-au imunizat 1.603 persoane dintre care 586 cu prima doză, 185 de persoane cu doza rapel, 520 de persoane cu doză unică și 312 persoane cu doza booster;

– la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din  Cluj-Napoca s-au imunizat 770 de persoane dintre care 312 cu prima doză, 106 persoane cu doza rapel, 80 de persoane cu doză unică și 272 de persoane cu doza booster;

– la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa s-au imunizat 1.600 de persoane dintre care 534 cu prima doză, 90 de persoane cu doza rapel, 630 de persoane cu doză unică și 346 de persoane cu doza booster;

– la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova s-au imunizat 864 de persoane dintre care 295 cu prima doză, 111 persoane cu doza rapel, 310 persoane cu doză unică și 148 de persoane cu doza booster;

– la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iași s-au imunizat 424 de persoane dintre care 224 cu prima doză, 39 de persoane cu doza rapel, 73 de persoane cu doză unică și 88 de persoane cu doza booster;

– la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara s-au imunizat 426 de persoane dintre care 103 cu prima doză, 25 de persoane cu doza rapel, 161 de persoane cu doză unică și 137 de persoane cu doza booster.

         În maratonul vaccinării au fost angrenate 171 de persoane din structuri medicale ale MApN, respectiv 59 de medici, 52 de asistenți medicali, 35 de registratori și 25 de studenți voluntari.

 Biroul de presă al MApN