Suhoi Su-27 Flanker

Biroul de presă al Districtului Militar Vestic anunţă că pe data de 8 August vor avea loc exerciţii la scară mare în exclava Kaliningrad, în care vor fi implicate nave de luptă şi aviaţie.

Exerciţiile se vor desfăşura în poligonul Khmelnyovka aparţinând Flotei Balticei şi vor concentra 500 de militari, nave de luptă, nave de sprijin, avioane de luptă şi elicoptere.

În cadrul aplicaţiei avioanele multirol Su-27 vor asigura protecţia aeriană pentru navele din zona desantului amfibiu, iar avioanele de bombardament tactic de tipul Suhoi Su-24 vor simula executarea de lovituri aeriene asupra ţintelor de la sol ale potenţialului inamic, iar navele de luptă au să efectueze operaţiuni de apărare antiaeriană în conlucrare cu aviaţia flotei.

Elicopterele aviaţiei navale vor debarca genişti de luptă pentrua crea căi de acces prin câmpurile de mine în zona de debarcare a trupelor.

Navele grele de desant amfibiu Alexander Shabalin şi Kaliningrad vor intra în luptă executând foc de sprijin şi desantând două companii de asalt.

Avioanele de transport vor desanta paraşutişti în spatele potenţialului inamic, iar infanteriştii marini vor obţine un cap de pod pe uscat şi îi vor asigura apărarea.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.