Geopolitica

Apa de ploaie de la Ban Ki-moon

Ban Ki-moon

Secretarul General al O.N.U., Ban Ki-moon, a declarat că soluţia faţă de criza din Siria nu trebuie să fie una militară.

Mai exact, Ban Ki-moon zice aşa:

“Government and opposition forces seem to be determined to see the end by military means,”

Hm. Desigur. Parcă îi şi văd cu ochii minţii pe insurgenţi şi pe basharişti jucând varianta siriană a căluşarilor şi dând din laţe pe refrenul “hai la brîu, la brîu, la brî…” rânjind fericiţi că s-au împăcat.

Nu ştiu ce au cei de la O.N.U., despre care vă spun sincer că am o părere proastă şi nu-i văd decât nişte unelte  ale imperialiştilor care votează pentru democratizarea unei ţări libere, transformând-o la loc în colonie.

“I think military means will not bring an answer. That should be resolved through political dialogue,”

Declaraţiile astea călduţe mirosind a sirop nu vor aduce pacea în Siria. Să nu punem la suflet vorbele lui Ban Ki-moon.

De-ar fi fost din lemn, i-ar fi crescut nasul.

Pace?

Păi a uitat Ban Ki-moon că Pacea se obţine prin luptă? Că rochia albă a Libertăţii este albă doar în imaginile de propagandă? Sau vorbele-i sunt tot propagandă?

Uitaţi-vă la faţa lui inexpresivă. Fără să aibă o umbră de regret pe chip, ar pune deştul pe rezoluţia care ar condamna regimul lui Bashar.

Dar, pentru asta ar trebui ca Rusia şi China să-i dea verdele.

Articolul original aici: RIA Novosti

 

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

6 Comments

 • Ban Kim Mon asta ce sa spuna..bla bla uri

  Acum la faza cu tara libera transformata intr-o colonie.

  Io sunt de parere ca transforma o tara actualmente proprietate privata temporar intr-o colonie, temporar pt ca acolo situatia este fluida, or veni unii dupa pustanul asta de bani gata care conduce Siria care fac pe pro-americanii, dar dupa vor veni unii profund anti-americani, cum sa intamplat in in Ukraina de ex.

  Noi vara asta ne-am distrat o luna jumate-doua, cam tot pe aceiasi tema, din fericire ne place nu ne place ai nostri sunt alesi democratic pe o perioada determinata de timp, asa ca nu mai este nevoie de insurgenti, loialisti, cum a fost nevoie in 89, la alegeri se transeaza situatia, democracy..like nothing else.

  Basharel habar nu am daca va pica sau nu, dar in momentul asta Siria va avea mai mult de pierdut daca asta ramane decat daca pica.

  Io astept cu maxim interes caderea deraiatului aluia de Shakasvilii, ala este altu care apara tarisoara libera, da nu de americani ci de rusi, cu ocazia asta acum ceva timp a bagat toata opozitia la brutarie, a mai aruncat Georgia intr-un razboi cu Rusia, cei drept asta este dictator(dasta modern care falisfica alegerile si urla ca poporul este cu el), are idei foarte de dreapta(asta chiar este de dreapta, nu ca altii), a facut un sistem de dumping fiscal in Georgia, de prin 2004 au avut crestere economica foarte sustinuta, investitii(speculative;lohn etc), in Georgia in octombrie anul asta sunt alegeri parlamentare, si in 2013 alegeri prezidentiale, io zic ca o sa piarda Sakasvilii da tot o sa se agate de putere, pe alea din 2008 le-a castigat la mustata, zice el(cu sectii inchise, alte sectii in care se vota cu basculanta etc), in ultimul timp au fost demonstratii cu sute de mii de oameni iesiti in strada, unitati militare care au dezertat..deci o sa fie foarte frumos.

  Si desigur, pestele ala mare, caderea lui Putin, asta apara Rusia de americani, oligarhi, evrei bla bla, dupa cum se vede nici d-al dracu nu o sa plece, ce o sa urmeze in anii ce vin in Rusia va fi foarte interesant, dar deloc distractiv, ci posibil foarte sangeros.

 • Ban Ki-moon nu cred ca este constient ca uneori focul stinge foc. Daca mai o lalaie mult cu poezia, in Siria au sa moara si mai multi oameni doritori de… liberate. 😉

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: